Kyllingefrikadeller med tzatziki

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 2 spskhvedemel
  • 1 dlmælk
  • 1 stkæg
  • 1/2 stkagurk
  • 200 gramgræsk yoghurt
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stklime
  • 300 gramgulerødder
  •  salt
  •  peber
  •  smør- til stegning
  •  olivenolie- til stegning
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingefrikadeller med tzatziki

I samarbejde med

3.5, Meget populær

Kyllingefrikadeller er et let og lækkert alternativ til den klassiske delle med svinekød. Her er dellerne serveret med tzatziki og kogte kartofler.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 500 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 2 spskhvedemel
  • 1 dlmælk
  • 1 stkæg
  • 1/2 stkagurk
  • 200 gramgræsk yoghurt
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stklime
  • 300 gramgulerødder
  •  salt
  •  peber
  •  smør- til stegning
  •  olivenolie- til stegning

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne i en gryde med rigeligt saltet vand.

2. Hak løget fint eller riv det på et rivejern. Bland løg, kyllingekød, hvedemel, mælk, æg og lidt salt og peber, til du har en fars, der har konsistens som tyk havregrød. Er den for tynd, tilsætter du lidt mere mel - er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk. Hvis du har tid, bliver farsen bedst af at stå og hvile en halv til en hel time i køleskabet. Men du kan også sagtens stege dellerne med det samme.

3. Varm en pande op til middelvarme med en blanding af smør og olie og lad fedtstoffet bruse af. Steg en lille prøvedelle på panden, så du er sikker på, at krydringen er, som du kan lide den. Dyp en ske i en kop med vand og form fine kyllingedeller med skeen og håndfladen. Lad dem stege på panden, til de har en fin, gylden og sprød overflade. Husk at vende dellerne hyppigt, så de ikke bliver sorte.

4. Riv agurken på den grove side af et rivejern. Læg den revne agurk på et helt rent viskestykke og rul sammen. Vrid nu viskestykket, som du vrider en karklud, så det meste af væden fra agurken bliver klemt ud. Undlad i øvrigt at bruge dit allerpæneste viskestykke :o)

5. Rør agurken sammen med græsk yoghurt og presset eller revet hvidløg og smag til med salt, peber og lidt limesaft.

6. Skær de skrællede gulerødder i stave og server dem som gnavergrønt - evt. sammen med lidt agurk, hvis du har noget tilovers fra ugen.

7. Velbekomme!

Tip

Medmindre der bor vampyrer under sengen, som skal skræmmes fra vid og sans, så start evt. med et halvt fed hvidløg og tilsæt mere, hvis du synes. Husk i øvrigt, at hvidløget smager af mere, jo længere tzatzikien får lov at trække.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre