Kyllingefrikassé - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 bundtgrønne asparges
  • 600 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 400 gramgulerødder
  • 600 gramkyllingefilet
  • 1 litervand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 50 gramsmør
  • 4 spskhvedemel
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 stkcitron
  • 200 gramfriske ærter
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingefrikassé - til to dage

I samarbejde med

4.0, Meget populær

Denne kyllingefrikassé er super nem og lækker om foråret og sommeren, når de danske asparges og øvrige grøntsager begynder at pible frem. Normalt laver man frikassé på en hel kylling, men vi har lavet den hurtige udgave. Bemærk, at retten er til to dage. Resten kan f.eks. bruges i sprøde tarteletter dagen derpå!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 bundtgrønne asparges
  • 600 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 400 gramgulerødder
  • 600 gramkyllingefilet
  • 1 litervand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 50 gramsmør
  • 4 spskhvedemel
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 stkcitron
  • 200 gramfriske ærter
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skyl aspargsene og knæk den nederste og trevlede del af. Asparges er mega smarte, for de vælger selv at knække lige præcist der, hvor den trevlede del slutter. Smart, ik ' :o) Blancher aspargesene i spilkogende vand i ca. 30 sekunder - de skal stadig have lidt bid.

2. Kog kartoflerne møre i en gryde med saltet vand.

3. Hak løget. Skræl gulerødderne og skær dem i fine tern. Skær kyllingefileterne i mundrette bidder - husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

4. Hæld vandet fra ingredienslisten i en anden gryde sammen med hønsebouillonen og bring det i kog. Tilsæt løg og kyllingestykker og lad dem simre i ca. 10 minutter, til de er gennemtilberedte. Skum evt. urenheder af med en ske. Tag kylling og løg op og gem bouillonen.

5. Smelt smørret i en gryde og tilsæt herefter melet. Pisk nu det allerbedste, du har lært, i et par minutter ved middel varme, men uden det tager farve. Det fjerner smagen af mel. Tilsæt lidt af bouillonen fra gryden og brug dine superheltekræfter til at piske på livet løs - så sparer du også kontingentet til fitnesscenteret ;o)

6. Når alle klumper er væk, tilsætter du mere bouillon og pisker igen, til alle klumperne er væk. Fortsæt, til saucen har den konsistens, du synes. Det er ikke sikkert, du skal bruge al bouillonen. Tilsæt fløde og smag til med salt, peber, lidt citronsaft og evt. mere bouillon, hvis du synes.

7. Tilsæt kylling og løg og varm op. Lige inden serveringen tilsætter du de ordenede grøntsager og ærterne. Varm op igen og server med dampende varme kartofler og evt. lidt grønt på toppen. Velbekomme!

Tip

Gem resterne af frikasséen til fyld i lækre tarteletter dagen derpå.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre