Kyllingelår med ratatouille - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

  • 1 stkaubergine
  • 10 stkkyllingelår
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stksquash
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 dåsehakkede tomater
  •  groft salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingelår med ratatouille - til to dage

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Kyllingelår er en favorit hos de fleste unger - og også hos forældrene, fordi det er super nem aftensmad. Her har vi serveret lårene med en lækker ratatouille. Se i øvrigt tip til tilbehør nederst. Bemærk, at opskriften er beregnet til to dage. Gem resterne af kyllingelårene til brug i en lækker, lun nuddelsalatdagen derpå. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkaubergine
  • 10 stkkyllingelår
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stksquash
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 dåsehakkede tomater
  •  groft salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Skyl auberginen og skær den i grove tern. Læg ternene i et dørslag og overhæld dem med en god håndfuld groft salt. Lad aubergineternene stå, mens du laver resten. Og bare rolig, saltet bliver skyllet af igen. Salt gør blot auberginen blød og lækker, når den tilberedes.

2. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad smurt med lidt olivenolie eller beklædt med bagepapir. Dryp lårene med lidt olivenolie og krydr med salt og peber og evt lidt andre krydderier, hvis du har det på lager. F.eks. paprika, oregano eller hvad familien nu bedst kan lide. Hæld en sjat vand i bunden af fadet, så lårene ikke brænder på.

3. Steg lårene i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gennemstegte. Eller giv lårene (altså dem af kylling!) en tur på grillen, hvis vejret er til det.

4. Hak løg og hvidløg fint, skyl squashen og skær den i grove tern. Steg nu løg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde i et par minutter. Tilsæt squash, oregano og hakkede tomater og rør godt. Skyl saltet af aubergineternene og tilsæt dem til de øvrige grøntsager. Rør godt, læg låg på gryden og skru ned for varmen.

5. Lad ratatouillen simre i ca. 15 minutter - til lårene er færdige. Jo længere tid, du lader ratatouillen simre, jo blødere bliver grøntsagerne. Smag til med salt og peber til sidst. Server kyllingelårene med den lækre ratatouille. Velbekomme!

Tip

Er ungerne endnu ikke lige så vilde med ratatouille som Lille Chef fra Pixar-filmen, så kog lidt fuldkornsris, fuldkornspasta eller rist et stykke rugbrød og smør det med friskost og server til. Husk i øvrigt at gemme et par kyllingelår til lækker, lun nuddelsalat i morgen. Du kan også, hvis der er nok, gemme et kyllingelår eller to til ungernes madpakker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre