Nudelsalat med kylling og peanuts

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Nudler er et lækkert alternativ til pasta. Her har vi brugt resterne fra kyllingelår med ratatouille i en lækker og lun nudelsalat med masser af grønt og vanedannende peanutbutterdressing. Har du ikke kylling tilovers, så steg en kyllingefilet eller to. Og du kan i øvrigt sagtens udskifte grøntsagerne med andre, hvis du har rester tilovers!

Fremgangsmåde

1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og overhæld dem efterfølgende med koldt vand. Skræl gulerødderne, rens og skyl peberfrugterne og skær begge dele i tynde strimler. Skær løget i både, del dem i lameller og hak hvidløget fint.

2. Pil det stegte kyllingekød i strimler. Har du ikke kyllingekød tilovers, så skær en kyllingefilet eller to i helt tynde strimler og lynsteg dem i lidt olivenolie.

3. Blend peanutbutter, fiskesauce, saften fra limen, akaciehonning, vand og olivenolie sammen i en minihakker eller en foodprocessor.

4. Lynsteg nu løg og hvidløg i lidt olivenolie i en wok eller en dyb pande i et minuts tid under omrøring. Tilsæt peberfrugter og gulerødder og steg videre et par minutter ved høj varme, til de har taget lidt farve men endnu har bid.

5. Vend kylling, nudler og peanutdressing sammen med grøntsagerne og server nuddelsalaten i skåle med lidt grønt på toppen - og evt. lidt cashewnødder, mandler eller andre nødder, hvis du har dem på lager. Men de kan sagtens undværes.

6. Velbekomme!

Tip

Server evt. nuddelsalaten med lidt sød chilisauce på toppen. Den kan du købe færdig - eller lave efter vores nemme opskrift. Peanutbutter kan opbevares i længere tid i køleskabet efter åbningen. Brug f.eks. resterne på et stykke groft knækbrød om eftermiddagen - evt. med lidt syltetøj på toppen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre