Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
45 min
Hos Mambeno er vi vilde med retter, der tager ansvar og passer sig selv! F.eks. disse virkelig lækre kyllingeruller, svøbt i parma, og tilberedt på en bund af porrer, gulerødder og kartofler i ovnen. En nem, lækker og fedtfattig omgang aftensmad til hele familien. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 5 dlvand
- 1 terninghønsebouillon
- 2 stkporre
- 200 gramkartofler
- 300 gramgulerødder
- 1 stkløg
- 400 gramhakket kyllingekød
- 50 gramsalatost i tern
- 1 stkæg
- 0.5 dlmælk
- 1 tsksalt
- 70 gramparma- eller serranoskinke
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og bring vandet i kog. Smuldr bouillonterningen i vandet og lad den opløse.2
Rens og skyl porrerne, fjern top og bund og skær resten i ringe. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i grove tern. Hak løget fint. Læg grøntsagerne i et fad og hæld bouillonblandingen ved.3
Rør kyllingekød, smuldret salatost, æg, mælk, salt og lidt peber sammen til en lind fars i en skål. Hold lidt af mælken tilbage, indtil du har luret konsistensen. Farsen skal kunne formes.4
Form små aflange kyllingeruller af farsen og og vikl et stykke skinke om hver. Læg rullerne oven på grøntsagerne med samlingen nedad og stil fadet i ovnen.5
Giv fadet 40-45 minutter, til kyllingen er gennemstegt.6
Så er der serveret - velbekomme!Tip
Har du lyst til en lidt tykkere sauce, der hænger fast på gaflen (så er det vel retteligt en SOVS), kan du hælde væden fra fadet op i en lille kasserolle. Bring i kog og jævn med lidt majsstivelse rørt ud i vand i en kop og giv evt. saucen en sjat sovsekulør. Husk at smage til.