Kyllingesatays med ris og melonsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Satays
  • 250 gramris
  • 2 spsksoya
  • 1 spskfiskesauce
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkøkologisk citron
  • 1 spskolivenolie- eller sesamolie
  • 500 gramkyllingeinderfilet
  •  træspyd
  • Salat og peanutbuttersauce
  • 1/2 stkmelon
  • 1/2 stkagurk
  • 1 stkavocado
  • 1/2 stkcitron
  • 100 gramsalatost i tern
  • 3 spskpeanutbutter
  • 2 dlkokosmælk
  • 1 spskfiskesauce
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 dlvand
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingesatays med ris og melonsalat

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Kyllingespyd, eller satays, er super lækre - og sjove for ungerne at spise. De kan både laves i ovnen og på grillen, og her er de serveret med lækker peanutsauce, ris og melonsalat. vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Satays
  • 250 gramris
  • 2 spsksoya
  • 1 spskfiskesauce
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkøkologisk citron
  • 1 spskolivenolie- eller sesamolie
  • 500 gramkyllingeinderfilet
  •  træspyd
  • Salat og peanutbuttersauce
  • 1/2 stkmelon
  • 1/2 stkagurk
  • 1 stkavocado
  • 1/2 stkcitron
  • 100 gramsalatost i tern
  • 3 spskpeanutbutter
  • 2 dlkokosmælk
  • 1 spskfiskesauce
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 dlvand

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Tænd grillen eller opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Hvis du skal grille dine spyd, og du bruger træpinde, så læg dem i blød i et fad med vand. Så brænder de ikke så let.

2. Bland soya, fiskesauce, akaciehonning, saft fra citronen og olivenolie sammen. Bruger du økologisk citron, kan du også rive skallen med. Hæld blandingen i en plasticpose samme med kyllingen, og masser marinaden godt ind i kødet. Lad det marinere, mens du laver peanutsaucen og melonsalaten.

3. Fjern kernerne fra melonen og skær den i grove tern. Vask og flæk agurken, fjern kernerne og skær den i grove tern. Fjern stenen fra avocadoen, skrab kødet ud med en ske og skær det i tern. Vend det med lidt citronsaft, så det ikke bliver brunt. Bland melon, agurk, avocado og salatost sammen i en skål og stil til side.

4. Sæt to marinerede inderfileter på hvert spyd. Steg dem på grillen, hvis vejret er til det, eller tilbered dem i ovnen på 200 grader varmluft i 15-20 minutter, eller til de er gennemstegte. Vær særligt opmærksom på, om kyllingen også er gennemstegt helt inde ved spydene.

5. Hæld peanutbutter, kokosmælk og fiskesauce i en minihakker eller foodprocessor. Tilsæt vand lidt efter lidt, mens du blender, til saucen har den konsistens, du bedst kan lide. Smag til med lidt honning, citron - og evt. mere fiskesauce, hvis du synes. Du kan evt. lune peanutsaucen i en gryde, men lad den ikke koge - så skiller den.

6. Server spydene med peanutsauce, ris og melonsalat evt. pyntet med lidt grønt, hvis du har det på lager. Velbekomme :o)

Tip

Du kan sagtens gemme kokosmælken i en tætsluttende beholder i køleskabet i et par dage - eller fryse den. Så har du kokosmælk til næste gang, du skal bruge det. Og kan du i øvrigt købe sesamolie i dit lokale supermarked, så er det perfekt til asiatiske retter i stedet for olivenolie.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre