Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Bolognese er den perfekte ret at smugle en masse grøntsager i, uden at børnene opdager det. Her har vi tilsat blomkålsris og revne gulerødder. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme resten til fyld i enlækker tærte i morgen . God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 200 grambacon i tern
- 300 gramgulerødder
- 700 gramhakket oksekød
- 300 gramblomkålsris
- 2 dåsehakkede tomater
- 140 gramtomatpuré
- 1 spskpaprika
- 0.5 spsktørret oregano
- 0.5 spsktørret timian
- 300 gramfuldkornsspaghetti
- 1 stkagurk
- 10 stkradiser
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skræl løg og hvidløg og steg det sammen med baconternene i en gryde med en sjat olivenolie. Lad det stege i ca. fem minutter til baconen har taget lidt farve.2
Skræl gulerødderne og riv dem på den fine side på rivejernet. Tilsæt det hakkede oksekød i gryden og lad det blive brunet godt af under omrøring. Tilsæt herefter blomkålsris og gulerødder og rør godt.3
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, paprika, oregano og timian og rør det hele sammen. Lad bolognesen simre så længe du har tid. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig. Tilsæt evt. lidt vand undervejs.4
Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken.5
Skyl agurken og skær i stave. Skyl og rens radiserne.6
Smag bolognesen til med salt og peber. Vil du ha' ekstra smag, kan du tilsætte en smuldret bouillonterning og lidt ekstra vand. Server i en dyb tallerken med lidt grønt på toppen, hvis du har det i køkkenet. Server med agurker og radiser som gnavergrønt. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skylle agurken og skære dem i stave. De kan også røre i bolognesen og smage til.