Lækker bolognese med blomkål og gulerødder - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 200 grambacon i tern
  • 300 gramgulerødder
  • 700 gramhakket oksekød
  • 300 gramblomkålsris
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 140 gramtomatpuré
  • 1 spskpaprika
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 0.5 spsktørret timian
  • 300 gramfuldkornsspaghetti
  • 1 stkagurk
  • 10 stkradiser
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lækker bolognese med blomkål og gulerødder - til to dage

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Bolognese er den perfekte ret at smugle en masse grøntsager i, uden at børnene opdager det. Her har vi tilsat blomkålsris og revne gulerødder. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme resten til fyld i enlækker tærte i morgen . God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 200 grambacon i tern
  • 300 gramgulerødder
  • 700 gramhakket oksekød
  • 300 gramblomkålsris
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 140 gramtomatpuré
  • 1 spskpaprika
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 0.5 spsktørret timian
  • 300 gramfuldkornsspaghetti
  • 1 stkagurk
  • 10 stkradiser
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skræl løg og hvidløg og steg det sammen med baconternene i en gryde med en sjat olivenolie. Lad det stege i ca. fem minutter til baconen har taget lidt farve.

2. Skræl gulerødderne og riv dem på den fine side på rivejernet. Tilsæt det hakkede oksekød i gryden og lad det blive brunet godt af under omrøring. Tilsæt herefter blomkålsris og gulerødder og rør godt.

3. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, paprika, oregano og timian og rør det hele sammen. Lad bolognesen simre så længe du har tid. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig. Tilsæt evt. lidt vand undervejs.

4. Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken.

5. Skyl agurken og skær i stave. Skyl og rens radiserne.

6. Smag bolognesen til med salt og peber. Vil du ha' ekstra smag, kan du tilsætte en smuldret bouillonterning og lidt ekstra vand. Server i en dyb tallerken med lidt grønt på toppen, hvis du har det i køkkenet. Server med agurker og radiser som gnavergrønt. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skylle agurken og skære dem i stave. De kan også røre i bolognesen og smage til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre