Lækker lasagne med østershatte

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 200 gramgulerødder*
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 250 gramøstershatte- eller champignon
  • 100 grambacon i skiver
  • 700 gramhakket oksekød
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dlvand
  • 5 dlfedtfattig mornaysauce
  • 25 gramrasp
  •  fuldkornslasagneplader
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Lasagne er en top tre-favorit hos Mambeno - og sikkert også i de fleste andre børnefamilier. Her har vi lavet en virkelig lækker udgave med bacon, gulerødder, peberfrugter og østershatte, der fås ved siden af champignonerne i de fleste supermarkeder. Bemærk at retten er beregnet til to dage. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Hak løget fint. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Rens og skyl peberfrugterne og skær dem i tern. Skyl østershattene og skær dem i mindre stykker. Skær baconen i mindre bidder - husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

3. Læg baconstykkerne i en kold gryde. Tænd for varmen og steg til baconen begynder at syde og boble lystigt. Tilsæt løgene og steg videre et par minutter. Tilsæt nu kødet og lad det brune godt af.

4. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og vand. Bring det hele til kogepunktet og tilsæt gulerødder, peberfrugter og østershatte. Lad kødsaucen simre i 10-15 minutter og smag til med salt og peber.

5. Fordel nu skiftevis kødsauce, lasagneplader og mornaysauce i et ovnfast fad. Begynd og slut med mornaysauce og drys med rasp på toppen.

6. Bag lasagnen i ca. 40 minutter i ovnen, til den er smukt gylden på toppen.

7. Server evt. med gulerødder, agurk, eller andre grøntsager efter eget valg, som gnavergrønt.

8. Velbekomme :o)

Tip

Østershatte finder du på hylden med champignoner i de fleste supermarkeder. Kan du ikke finde dem, bruger du bare champignoner, portobellosvampe eller lignende. Husk i øvrigt at gemme resten af lasagnen til i morgen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre