Lækker tærte med oksekød og squash

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  tærtedej
  • 4 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 1 tsksalt
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 350 gramhakket oksekød
  • 1 stksquash
  • 70 gramtomatpuré
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 50 gramrevet ost
  •  peber
  •  olivenolie
  • 300 gramgulerødder*
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet en lidt utraditionel tærte med hakket oksekød, revet squash og ost på toppen. Den er både super nem at lave og smager virkelig godt - lidt hen af en saftig pizza. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Tryk dejen ud i en smurt tærteform - også helt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel - så bobler den ikke op. Bag tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud.

2. Bland imens æg, mælk og salt sammen i en skål.

3. Hak løg og hvidløg fint og steg det i et par minutter i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde. Tilsæt hakket oksekød. Skyl og riv squashen på den grove side af et rivejern og tilsæt det til gryden sammen med tomatpuré og oregano. Lad det hele simre i et par minutter og smag til med salt og peber.

4. Kom oksefyldet i tærten, fordel æggemassen jævnt over og top til sidst med revet ost.

5. Bag tærten ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter - eller til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk, gylden overflade.

6. Skræl imens gulerødderne og skær dem i stave. Og har du ærter eller andre grøntsager tilovers fra ugen, så brug dem også.

7. Servér tærten med ærter og gulerodsstave.

8. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: lad dine børn være med til piske æg og mælk sammen. De kan også skylle og give squashen på rivejernet.

Du kan sagtens købe tærtedejen færdig i supermarkedet, hvis du har en af de travle dage. Men det er lynhurtigt at lave din egen hjemmelavede tærtedej med havregryn og fuldkorn. Bare klik på kokkehuen i ingredienslisten - så får du opskriften.

Du kan også købe revet ost i supermarkedet. Men det er meget billigere at købe et helt stykke ost, som du både kan bruge til revet ost, ostestave til madpakkerne og skære i skiver til en lun bolle om eftermiddagen. Og så slipper du også for underlige E-numre på middagsbordet..

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre