Lækre klatkager af risengrød med revet citronskal

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramkold risengrød
  • 1 stkæg
  • 1.5 spsksukker
  • 1 tskvanillesukker
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 1.5 spskhvedemel
  •  smør
  •  æblekompot
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Klatkager er super nemme at lave og lækre som både dessert og en lidt syndig snack. Her laver vi klatkager af risengrød, men du kan sagtens lave opskriften med andre grødrester. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Rør risengrød, æg, sukker, vanillesukker og revet citronskal sammen i en skål. Tilsæt mel og rør det hele godt sammen til en samlet masse.

2. Steg klatkagerne i smør ved middel varme på en sliplet-pande. Der kan være 3 - 4 styks på en pande.

3. Servér klatkagerne med vores æblekompot eller hvad du nu bedst kan lide som tilbehør.

4. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn rive citronskallen i dejen og røre dejen sammen - derudover er de helst sikkert de bedste til at prøvesmage den første klatkage fra panden!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre