Lækre veggedeller med pastasalat og hvidløgsdressing

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramfuldkornspastaskruer
  • 1 dåsehvide bønner i tomatsauce
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 400 grampastinak
  • 1 spskkarry
  • 2 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 4 spskhvedemel
  • 40 gramgræskar- eller solsikkekerner
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  •  salat efter eget valg
  • 2 stkavocado
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  smør
  •  olivenolie
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lækre veggedeller med pastasalat og hvidløgsdressing

I samarbejde med

3.0, Meget populær

Nemme børnevenlige vegetardeller af hvide bønner, pastinakker og karry, som vi serverer med en lækker pastasalat og hvidløgsdressing. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 400 gramfuldkornspastaskruer
  • 1 dåsehvide bønner i tomatsauce
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 400 grampastinak
  • 1 spskkarry
  • 2 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 4 spskhvedemel
  • 40 gramgræskar- eller solsikkekerner
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  •  salat efter eget valg
  • 2 stkavocado
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  smør
  •  olivenolie
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Skyl dem straks under koldt vand.

2. Dræn de hvide bønner og skyl dem under vandhanen. Hak dem fint med en kniv.

3. Hak løg og hvidløg fint. Skræl pastinakkerne og riv dem på den fine side af et rivejern.

4. Rør nu de hvide bønner sammen med pastinakker, karry, salt, æg, mel, løg og hvidløg. Farsen røres på samme måde som en klassisk frikadellefars. Konsistensen skal også være den sammen. Er den for tynd, tilsætter du lidt mere mel, og er den for fast, kan du give den en sjat mælk eller vand.

5. Form frikadeller af farsen med en spiseske og håndfladen og steg dem i en blanding af smør og olie på en pande. Du kan enten stege dem færdige på panden eller blot give dem stegeskorpe på panden og lade dem stege færdige i ovnen.

6. Rist græskar- eller solsikkekerner på en tør pande og læg dem til afkøling på en tallerken.

7. Skræl gulerødder, skyl peberfrugterne og skær dem i mundrette stykker. Skyl salaten. Flæk avocadoen, fjern stenen og skær kødet i skiver. Dryp med lidt citronsaft, så avocadoen ikke bliver brun. Bland det hele sammen med pastaen.

8. Bland creme fraiche sammen med presset hvidløg og smag til med salt og peber.

9. Server de lækre vegetardeller med pastasalat og hvidløgsdressing. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad ungerne skære peberfrugterne. De kan også hakke de hvide bønner.

Ekstra smag: Rør oregano, basilikum eller andre krydderurter i frikadellefarsen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre