Laks i rød karry med ris

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 1/2 stkbroccoli- kan udelades
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 2 tskrød karrypasta
  • 3 dlkokosmælk
  • 3 dlvand
  • 1 spskakaciehonning
  • 2 spskfiskesauce
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stklime
  • 300 gramlaksefileter
  • 35 gramcashewnødder- eller mandler
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Laks i rød karry med ris

I samarbejde med

3.4, Meget populær

En super lækker ret med laks til de dage, hvor det skal gå hurtigt. Retten findes i to udgaver: Denne klassiske version med ris, og en version til de virkelig grøntsagsbegejstrede unger med squashspaghetti og færre kulhydrater. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 1/2 stkbroccoli- kan udelades
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 2 tskrød karrypasta
  • 3 dlkokosmælk
  • 3 dlvand
  • 1 spskakaciehonning
  • 2 spskfiskesauce
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stklime
  • 300 gramlaksefileter
  • 35 gramcashewnødder- eller mandler
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak løg, hvidløg og skrællet ingefær fint. Skyl broccolien og del den i fine buketter. Vask peberfrugten, befri den for kerner og skær den i mundrette bidder.

3. Steg løg, hvidløg og ingefær sammen med karrypastaen i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde. Tilsæt kokosmælk, vand, honning, fiskesauce og grøntsagsbuillon og bring i kog. Smag til med limesaft.

4. Fjern skindet fra laksen og skær kødet i mundrette bidder. Tilsæt laksen til saucen sammen med peberfrugt og broccoli og bring i kog, mens du rører forsigtigt, så laksen ikke smuldrer. Lad retten simrer et par minutter, til laksen er gennemstegt. Rist imens cashewnødder eller mandler på en tør pande.

5. Server den lækre laks med ris og ristede nødder samt lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme :o)

Tip

Har du kokosmælk tilovers, kan du sagtens fryse det ned i en beholder med tætsluttende låg. Så har du til næste gang, du skal bruge kokosmælk.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre