Laks i rød karry med squashspaghetti

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 1/2 stkbroccoli- kan udelades
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 1 stksquash
  • 2 tskrød karrypasta
  • 3 dlkokosmælk
  • 3 dlvand
  • 1 spskakaciehonning
  • 2 spskfiskesauce
  • 1 stkgrøntsagsbouillon
  • 1 stklime
  • 300 gramlaksefileter
  • 35 gramcashewnødder- eller mandler
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Laks i rød karry med squashspaghetti

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En super lækker ret med laks til de dage, hvor det skal gå hurtigt. Retten findes i to udgaver: Denne version, til de virkelig grøntsagsbegejstrede unger, med squashspaghetti og færre kulhydrater. Og i den klassiske version med ris som tilbehør. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 1/2 stkbroccoli- kan udelades
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 1 stksquash
  • 2 tskrød karrypasta
  • 3 dlkokosmælk
  • 3 dlvand
  • 1 spskakaciehonning
  • 2 spskfiskesauce
  • 1 stkgrøntsagsbouillon
  • 1 stklime
  • 300 gramlaksefileter
  • 35 gramcashewnødder- eller mandler
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Hak løg, hvidløg og skrællet ingefær fint. Skyl broccolien og del den i fine buketter. Vask peberfrugten, befri den for kerner og skær den i mundrette bidder.

2. Vask squashen og kør den gennem et "spaghettijern" til grøntsager, der kan købes billigt i de fleste isenkræmmerbutikker. Hvis ikke du har et "spaghettijern", kan du sagtens lave spaghettierne alligevel. Skær først squashen i meget tynde skiver. Læg skiverne oven på hinanden og skær dem nu i helt tynde strimler, ligesom spaghetti. Stil til side.

3. Steg løg, hvidløg og ingefær sammen med karrypastaen i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde. Tilsæt kokosmælk, vand, honning, fiskesauce og grøntsagsbuillon og lad saucen koge op. Smag til med limesaft.

4. Fjern skindet fra laksen og skær kødet i mundrette bidder. Tilsæt laksen til saucen sammen med peberfrugt og broccoli og bring i kog, mens du rører forsigtigt, så laksen ikke smuldrer. Lad retten simrer et par minutter, til laksen er gennemstegt. Rist imens cashewnødder eller mandler på en tør pande.

5. Server den lækre laks med nødder på toppen og squashspaghetti som tilbehør. Husk en ske til at slubre den lækre sauce.

6. Velbekomme :o)

Tip

Har du kokosmælk tilovers, kan du sagtens fryse det ned i en beholder med tætsluttende låg. Så har du til næste gang, du skal bruge kokosmælk :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre