Laksedeller med æbletzaziki

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 225 gramfersk laks
  • 0.5 tsksalt
  • 1 stkløg
  • 1 stkæg
  • 0.25 dlmælk
  • 4 spskhavregryn
  • 0.5 stkrød peberfrugt
  • 0.25 stkagurk
  • 2 stkæbler
  • 2.5 dlskyr
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder
  • 2 stængelbladselleri
  • 4 skiverrugbrød
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Laksedeller med æbletzaziki

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Fiskedeller er nemme at lave selv, og smager rigtig godt! Her er farsen lavet af laks og dellerne serveret med tzatziki, der lavet på både agurk og æble. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 225 gramfersk laks
  • 0.5 tsksalt
  • 1 stkløg
  • 1 stkæg
  • 0.25 dlmælk
  • 4 spskhavregryn
  • 0.5 stkrød peberfrugt
  • 0.25 stkagurk
  • 2 stkæbler
  • 2.5 dlskyr
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder
  • 2 stængelbladselleri
  • 4 skiverrugbrød
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Befri laksekødet fra skindet og kør det i en foodprocessor eller minihakker sammen med salt, løget skåret i kvarte, æg, mælk, havregryn og lidt peber.

2. Når laksefarsen er ensartet, rører du med håndkraft den vaskede røde peberfrugt og 1/4 af de vasket æbler skåret i fine tern i farsen. Stil farsen i køleskabet, mens du laver æbletzatzikien.

3. Riv 1/4 agurk og resten af æblerne på den grove side af et rivejern. Læg strimlerne på et helt rent viskestykke og rul sammen. Vrid nu viskestykket, som du vrider en karklud, så det meste af væden fra agurken og æblet bliver klemt ud. Undlad i øvrigt at bruge dit allerpæneste viskestykke :o)

4. Bland æble og agurk med skyr, honning og presset eller fintrevet hvidløg. Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft, hvis du har det på lager.

5. Opvarm en pande med en god slat olivenolie og form fine små frikadeller med en ske og håndfladen. Steg dellerne ved jævn varme, til de er smukt gyldne og gennemstegte. Husk at vende dem hyppigt - men forsigtigt - med to gafler, så de ikke brænder på.

6. Server dellerne med ristet rugbrød skåret i trekanter, æbletzatzikien og bladselleri, skrællede gulerødder og den sidste del af agurken skåret i stave som gnavergrønt.

7. Velbekomme!

Tip

Hvis I er meget sultne i din familie, skal du måske købe lidt ekstra laks til farsen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre