Laksenuggets med nudler og grøntsager

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsnudler
  • 50 gramrasp
  • 1 stkæg
  • 225 gramlaksefileter
  • 5 stkforårsløg
  • 1 stkæble
  • 1 stkfennikel
  • 300 gramgulerødder
  •  salat efter eget valg
  • 0.5 dlsød chilisauce
  • 0.5 stkcitron
  • 0.5 dlsoya
  • 2 spsksesam- eller olivenolie
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Laksenuggets med nudler og grøntsager

I samarbejde med

4.8, Mambeno-favorit!

De lækreste sprøde laksenuggets, som vi serverer i en bowl (som altså bare er en skål, hvis det skal være knapt så internationalt...) med alverdens grøntsager, nudler og en skøn asiatisk sauce. Vi har gjort aftensmaden ekstra nem, så ungerne kan få deres egen maddag - eller assistere mor og far i køkkenet. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  •  fuldkornsnudler
  • 50 gramrasp
  • 1 stkæg
  • 225 gramlaksefileter
  • 5 stkforårsløg
  • 1 stkæble
  • 1 stkfennikel
  • 300 gramgulerødder
  •  salat efter eget valg
  • 0.5 dlsød chilisauce
  • 0.5 stkcitron
  • 0.5 dlsoya
  • 2 spsksesam- eller olivenolie
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og overhæld dem efterfølgende med koldt vand. Lad nudlerne dryppe af i et dørslag.

2. Hæld rasp op i en dyb tallerken. Pisk ægget sammen i en anden dyb tallerken med lidt salt og peber. Skær laksen i mundrette bidder - hvis der er skind på laksen, skal det fjernes.

3. Vend nu laksestykkerne i først ægget og herefter i raspen. Læg forsigtigt stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter, til fisken kan deles i flager. Du kan også stege dem på en pande i en god slat olie, hvis de skal være ekstra gyldne og sprøde.

4. Skær top og bund fra forårsløgene og skær resten i ringe. Vask æble og fennikel og skær det i skiver - det er nemmest, hvis du halverer dem og herefter lægger den flade side nedad på skærebrættet.

5. Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern. Skyl salaten. Stil det hele på bordet i små skåle eller på et stort fad.

6. Lav en sauce ved at piske sød chilisauce, citronsaft, soya og sesam- eller olivenolie sammen i en skål. Server i skåle eller dybe tallerkener, hvor alle rundt om bordet selv kan vælge deres topping. Server med den lækre sauce. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Der er masser af snittearbejde i dag, så lad dine børn være med til at skrælle gulerødder, skære forårsløg, æble og fennikel. De kan også piske saucen sammen og vende laksen i æg og rasp. Husk blot god køkkenhygiejne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre