Lammeculotte med skysauce og bønnesalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramsmå kartofler
  • 1 stklammeculotte
  • 1 stkrødløg eller alm. løg
  • 20 stkcherrytomater
  • 0.5 stkmango
  • 300 gramfrosne bønner
  • 100 gramsalatost i tern
  • 0.25 dlolivenolie
  • 1 spsksød sennep
  • 0.5 spskakaciehonning
  • 0.5 stkcitron
  • 25 gramsmør
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lammeculotte med skysauce og bønnesalat

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Lam smager fantastisk til påske - og resten af året. Her har vi lavet en lækker lammeculotte og serveret den med stegte kartofler, bønnesalat og skysauce. Er humøret - eller vejret - til det, kan du du også grille culotten. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramsmå kartofler
  • 1 stklammeculotte
  • 1 stkrødløg eller alm. løg
  • 20 stkcherrytomater
  • 0.5 stkmango
  • 300 gramfrosne bønner
  • 100 gramsalatost i tern
  • 0.25 dlolivenolie
  • 1 spsksød sennep
  • 0.5 spskakaciehonning
  • 0.5 stkcitron
  • 25 gramsmør
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Kog kartoflerne møre i saltet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle lidt af. Rids fedtet på culotten i tern. Prøv at undgå at ridse ned i kødet, hvis du kan.

2. Læg culotten med fedtsiden nedad på en kold pande. Tænd for varmen og lad fedtet smelte og blive smukt brunt. Det tager et par minutter. Læg nu culotten med fedtsiden opad i et ovnfast fad, krydr med salt og peber og hæld ca. 1 cm. vand i bunden af fadet.

3. Steg culotten i ca. 40 min., til den er rosa i midten, og lad den trække utildækket på et spækbræt. Hæld stegeskyen op i en kasserolle.

4. Det allerbedste er, hvis du bruger et stegetermometer og tager culotten ud af ovnen, når kernetemperaturen er 55-56 grader. Lad den herefter trække.

5. Imens culotten steger, laver du salaten. Hak løget fint, skær de skyllede tomater i halve og den skrællede mango i tern. Kog bønnerne efter anvisningen på posen, hæld vandet fra og lad dem køle af.

6. Vend bønnerne med salatost, hakket rødløg, mango og tomater. Ryst eller rør en hurtig dressing sammen af olivenolie, sennep, honning, citron og smag til med salt og peber.

7. Steg nu de kogte kartofler i et par minutter i lidt olivenolie på en pande, til de er smukt gyldne. Krydr med lidt salt undervejs. Bring skyen i kog, tilsæt koldt smør i tern og pisk godt. Giv evt. saucen en sjat kulør og smag til med salt og peber.

8. Skær culotten i skiver på tværs af fibrene og server med kartofler, skysauce og bønnesalat. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre