Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
40 min
0 min
Lammedeller er super lækre som alternativ til den klassiske danske frikadelle. Og selvom de er perfekte til påske, kan de altså sagtens spises på alle mulige andre tidspunkter af året! Lammekød fås på frost i mange større supermarkeder, men du kan også sagtens bruge svine-, okse- eller kyllingekød. Her har vi serveret dellerne med lækker tzatziki og en hurtig salat. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- Lammedeller
- 1 stkløg
- 400 gramhakket lamme- eller svinekød
- 1 stkæg
- 1 tsksalt
- 1 dlmælk
- 2 spskhvedemel
- bagepapir
- 1 stkgroft flute
- Tzatziki
- 1/2 stkagurk
- 2 dlskyr
- 1 fedhvidløg
- olivenolie
- Salat
- salat efter eget valg- eller spinatblade
- 1 stkrød peberfrugt
- 5 stkradiser
- 50 gramsalatost i tern
- dressing efter eget valg
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Hak løget fint og rør det sammen med kød, æg, salt, mælk og mel. Form fine små kødboller af farsen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kødbollerne i ca. 15 minutter i ovnen, eller til de er gennemstegte. Lav tzatzikien mens kødbollerne hygger sig i ovnen.3
Riv agurken på den grove side af et rivejern. Læg den revne agurk på et helt rent viskestykke og rul sammen. Vrid nu viskestykket, som du vrider en karklud, så det meste af væden fra agurken bliver klemt ud. Undlad i øvrigt at bruge dit allerpæneste viskestykke :o)4
Rør agurken sammen med skyr og presset eller revet hvidløg og smag til med salt og peber.5
Når dellerne er færdige i ovnen, svinger du dem en hurtig tur på panden i lidt olivenolie, så de får en lækker stegeskorpe.6
Lun flutet og lav en hurtig salat af skyllede salat- eller spinatblade, vasket peberfrugt, radiser i skiver og salatost i tern. Server sammen med lammedellerne, den lækre tzatziki og din yndlingsdressing som topping på salaten.7
Velbekomme :o)Tip
Hvis du har lidt salatost tilovers, så prøv at smuldre lidt af den i farsen. Det smager super godt! Og er ungerne ikke de store salatspisere, så kog en håndfuld fuldkornsris eller fuldkornspasta som supplement.