Langtidsstegt kalvespidsbryst med hokkaido, kartofler og sauce - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramkalvespidsbryst
  • 1 spskpaprika
  • 1 spsktimian
  • 2 stkrødløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkhokkaidogræskar
  • 6 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2000 gramkartofler
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Langtidsstegt kalvespidsbryst med hokkaido, kartofler og sauce - til to dage

I samarbejde med

En super lækker simreret, der passer sig selv en stor del af tiden: Langtidsstegt kalvespidsbryst med hokkaidogræskar, kogte kartofler og lækker sauce med fløde. Husk, at gemme halvdelen af kødet, kartoflerne og saucen til varmemad i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 gramkalvespidsbryst
  • 1 spskpaprika
  • 1 spsktimian
  • 2 stkrødløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkhokkaidogræskar
  • 6 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2000 gramkartofler
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.

2. Fjern eventuelle sener og overskydende fedt fra kalvespidsbrystet. Brun det godt af på begge sider i lidt olivenolie i en gryde, som kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt herefter paprika og timian.

3. Imens kødet brunes af: Skær løgene og hvidløgene i mindre stykker. Skyl hokkaidogræskaret, fjern kernerne i midten med en ske og skær det herefter i grove tern. Hæld løg og hvidløg i gryden med kødet sammen med vand og bouillon. Gem græskarternene til senere.

4. Kom låg på gryden og sæt den i ovnen. Lad hele herligheden simre i ca. 3 1/2 time.

5. Når der er 30 minutter tilbage af kødets tilberedningstid i ovnen: Tag gryden ud af ovnen og kom græskarternene i. Pas på, at du ikke brænder dig - gryden er gloende varm! Sæt gryden tilbage i ovnen og steg videre. Skræl kartoflerne. Kog dem i saltet vand, til de er møre. Gem ca. halvdelen af dem til i morgen.

6. Når kødet og græskarternene er færdige i ovnen: Hæld al væsken fra gryden i en kasserolle. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Mangler saucen smag, tilsæt evt. lidt mere bouillon. Jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i vand.

7. Skær det møre kalvespidsbryst i skiver og server med de bagte græskarstykker, de kogte kartofler og saucen. Husk, at gemme halvdelen af stegen, kartoflerne og saucen til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at skylle og skære græskar i grove tern.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre