Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
60+ min
En super lækker simreret, der passer sig selv en stor del af tiden: Langtidsstegt kalvespidsbryst med hokkaidogræskar, kogte kartofler og lækker sauce med fløde. Husk, at gemme halvdelen af kødet, kartoflerne og saucen til varmemad i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1000 gramkalvespidsbryst
- 1 spskpaprika
- 1 spsktimian
- 2 stkrødløg
- 2 fedhvidløg
- 1 stkhokkaidogræskar
- 6 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 2000 gramkartofler
- 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
- olivenolie
- salt
- peber
- majsstivelse
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.2
Fjern eventuelle sener og overskydende fedt fra kalvespidsbrystet. Brun det godt af på begge sider i lidt olivenolie i en gryde, som kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt herefter paprika og timian.3
Imens kødet brunes af: Skær løgene og hvidløgene i mindre stykker. Skyl hokkaidogræskaret, fjern kernerne i midten med en ske og skær det herefter i grove tern. Hæld løg og hvidløg i gryden med kødet sammen med vand og bouillon. Gem græskarternene til senere.4
Kom låg på gryden og sæt den i ovnen. Lad hele herligheden simre i ca. 3 1/2 time.5
Når der er 30 minutter tilbage af kødets tilberedningstid i ovnen: Tag gryden ud af ovnen og kom græskarternene i. Pas på, at du ikke brænder dig - gryden er gloende varm! Sæt gryden tilbage i ovnen og steg videre. Skræl kartoflerne. Kog dem i saltet vand, til de er møre. Gem ca. halvdelen af dem til i morgen.6
Når kødet og græskarternene er færdige i ovnen: Hæld al væsken fra gryden i en kasserolle. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Mangler saucen smag, tilsæt evt. lidt mere bouillon. Jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i vand.7
Skær det møre kalvespidsbryst i skiver og server med de bagte græskarstykker, de kogte kartofler og saucen. Husk, at gemme halvdelen af stegen, kartoflerne og saucen til i morgen. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at skylle og skære græskar i grove tern.