Lasagne med hakket kylling. Hertil råkost.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 0.5 stksquash
  • 90 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 spsktørret timian
  • 1 terninghønsebouillon
  • 5 dlmornaysauce
  • 250 gramfriske lasagneplader
  • 75 gramrevet ost
  • 0,5 stkspidskål
  • 150 gramgulerødder
  • 2 stkæbler
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lasagne med hakket kylling. Hertil råkost.

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Lasagne er et hit i de fleste familier. Her har vi lavet en version med friske lasagneplader, hakket kyllingekød, squash og cremet mornaysauce. Vi serverer lasagnen med en simpel råkost med æbler som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 0.5 stksquash
  • 90 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 spsktørret timian
  • 1 terninghønsebouillon
  • 5 dlmornaysauce
  • 250 gramfriske lasagneplader
  • 75 gramrevet ost
  • 0,5 stkspidskål
  • 150 gramgulerødder
  • 2 stkæbler
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen 190 grader varmluft.

2. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint. Varm en gryde op med olie og svits løg og hvidløg. Tilsæt hakket kyllingekød og lad det brune godt af.

3. Imens kødet steger: Skyl squashen og riv den på den grove side af et rivejern.

4. Tilsæt squash, tomatpuré, hakkede tomater, oregano, timian og bouillon til kyllingekødet. Lad kødsovsen simre i et par minutter - eller mere, hvis du har tid. Smag til med salt og peber.

5. Fordel først lidt kødsovs i bunden af et lille ovnfast fad, derefter mornaysauce og til sidst et par lasagneplader. Lav minimum tre lag. Slut af med et lag mornaysauce og fordel revet ost på toppen. Bag lasagnen i ca. 30 min. til osten er smukt gylden.

6. Imens lasagnen bager: Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern, men pas på fingrene! Skræl gulerødderne og skyl æblerne. Riv gulerødder og æbler på den grove side af et rivejern. Vend spidskål, gulerødder og æbler sammen med en sjat olivenolie, salt og peber.

7. Server den lækre lasagne med råkosten som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at rive gulerødder og æbler - pas på fingrene! De kan også hjælpe med at lægge lasagnepladerne i fadet og fordele kødsauce og mornaysauce.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.