Lasagne med oksekød og butternut - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Lasagne
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkbutternutsquash
  • 0.5 stkspidskål
  • 700 gramhakket oksekød
  • 1 spskpaprika
  • 1 spsktørret oregano
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 100 gramrød pesto
  • 5 dlmornaysauce
  •  fuldkornslasagneplader
  • 1 kuglemozzarella
  •  groft salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 300 gramgulerødder
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lasagne med oksekød og butternut - til to dage

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Her får du opskriften på en rigtig vinterlasagne med butternutsquash, der tilfører en let sødme til lasagnen. Vi har brugt oksekød i lasagnen, men du kan sagtens bruge andre typer hakket kød - f.eks. kylling, hvis du gerne vil ha' en lidt mere mager udgave. Opskriften er beregnet til to dage så husk at gemme resterne til i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Lasagne
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkbutternutsquash
  • 0.5 stkspidskål
  • 700 gramhakket oksekød
  • 1 spskpaprika
  • 1 spsktørret oregano
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 100 gramrød pesto
  • 5 dlmornaysauce
  •  fuldkornslasagneplader
  • 1 kuglemozzarella
  •  groft salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 300 gramgulerødder

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skyl peberfrugten og skær den i små tern. Skræl butternutsquashen og fjern kernerne. Skyl spidskålet og skær det i tynde strimler - er det et meget stort spidskål, kan du evt. bruge en del af det til en sprød salat. Riv squashen på den grove side af et rivejern - eller kom alle grøntsager i en minihakker og giv dem en god og gedigen snurretur, hvis de skal camoufleres ekstra godt.

3. Steg nu grøntsagerne i et par minutter i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde, til det har taget farve. Tilsæt kødet og steg, til det er blevet brunet godt af på alle sider. Tilsæt paprika og oregano.

4. Tilsæt hakkede tomater og pesto og lad det hele simre i ca. ti minutter. Smag til med salt og peber.

5. Fordel kødblanding og mornaysauce i et ovnfast fad i minimum tre lag med lasagneplader i mellem. Begynd og slut med et lag sauce. Fordel mozzarellaen på toppen og bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter, til osten er gylden.

6. Drys lasagnen med lidt grønt, hvis du har det på lager, og server med gulerødder skåret i stave som gnavergrønt.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skrælle gulerødder og skære gnavergrønt. De kan også smage kødsovsen til og lægge lasagneplader i fadet.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre