Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
30 min
Lasagnette er en slags snydelasagne, der smager super godt! I stedet for lasagneplader og kødsauce i møjsommeligt fordelte lag, blandes kødsaucen blot sammen med tørrede pastaskruer og mornaysauce og passer sig selv i ovnen. Opskriften er beregnet til to dage :o)
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 300 grampastinak
- 200 gramgulerødder
- 100 gramfriske spinatblade
- 700 gramhakket oksekød
- 2 dåserhakkede tomater
- 2 dlvand
- 1 terningoksebouillon
- 250 gramfuldkornspastaskruer- tørrede
- 2 dlfedtfattig mornaysauce
- 50 gramrevet ost
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Hak løget fint. Skræl pastinakker og gulerødder og riv dem groft. Skyl spinaten grundigt og hak den groft. Steg nu løget i lidt olivenolie i et par minutter. Tilsæt oksekød og brun det godt af.3
Tilsæt pastinak, gulerødder og spinat og steg videre i et par minutter, til spinaten er faldet sammen. Tilsæt hakket tomat, vand og oksebouillon og lad det simre i et par minutter. Smag til med salt og peber.4
Hæld de tørre pastaskruer i et ovnfast fad og hæld kød- og mornaysauce over. Bland det hele godt sammen i fadet og drys revet ost på toppen.5
Bag lasagnetten i ovnen i ca. 30 minutter, eller til osten er gylden og pastaen al dente. Velbekomme!Tip
Husk at gemme resterne af lasagnetten til i morgen - og evt. også lidt til ungernes madpakker, hvis der er nok. Har du ikke lige pastinak på lager, kan du i stedet bruge knoldselleri, persillerod eller blot en håndfuld ekstra gulerødder. Har du mornaysauce tilovers, kan du sagtens fryse det ned i en beholder, så du har til næste gang, du skal bruge det :o)