Lasagnette med spinat og pastinak - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 300 grampastinak
  • 200 gramgulerødder
  • 100 gramfriske spinatblade
  • 700 gramhakket oksekød
  • 2 dåserhakkede tomater
  • 2 dlvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 250 gramfuldkornspastaskruer- tørrede
  • 2 dlfedtfattig mornaysauce
  • 50 gramrevet ost
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lasagnette med spinat og pastinak - til to dage

I samarbejde med

4.0, Meget populær

Lasagnette er en slags snydelasagne, der smager super godt! I stedet for lasagneplader og kødsauce i møjsommeligt fordelte lag, blandes kødsaucen blot sammen med tørrede pastaskruer og mornaysauce og passer sig selv i ovnen. Opskriften er beregnet til to dage :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 300 grampastinak
  • 200 gramgulerødder
  • 100 gramfriske spinatblade
  • 700 gramhakket oksekød
  • 2 dåserhakkede tomater
  • 2 dlvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 250 gramfuldkornspastaskruer- tørrede
  • 2 dlfedtfattig mornaysauce
  • 50 gramrevet ost
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Hak løget fint. Skræl pastinakker og gulerødder og riv dem groft. Skyl spinaten grundigt og hak den groft. Steg nu løget i lidt olivenolie i et par minutter. Tilsæt oksekød og brun det godt af.

3. Tilsæt pastinak, gulerødder og spinat og steg videre i et par minutter, til spinaten er faldet sammen. Tilsæt hakket tomat, vand og oksebouillon og lad det simre i et par minutter. Smag til med salt og peber.

4. Hæld de tørre pastaskruer i et ovnfast fad og hæld kød- og mornaysauce over. Bland det hele godt sammen i fadet og drys revet ost på toppen.

5. Bag lasagnetten i ovnen i ca. 30 minutter, eller til osten er gylden og pastaen al dente. Velbekomme!

Tip

Husk at gemme resterne af lasagnetten til i morgen - og evt. også lidt til ungernes madpakker, hvis der er nok. Har du ikke lige pastinak på lager, kan du i stedet bruge knoldselleri, persillerod eller blot en håndfuld ekstra gulerødder. Har du mornaysauce tilovers, kan du sagtens fryse det ned i en beholder, så du har til næste gang, du skal bruge det :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre