Lasagnette med spinat og pastinak

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 300 grampastinak
  • 200 gramgulerødder*
  • 100 gramfriske spinatblade*
  • 700 gramhakket oksekød
  • 2 dåserhakkede tomater
  • 2 dlvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 250 gramfuldkornspastaskruer- tørrede
  • 2 dlfedtfattig mornaysauce
  • 50 gramrevet ost
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Lasagnette er en slags snydelasagne, der smager super godt! I stedet for lasagneplader og kødsauce i møjsommeligt fordelte lag, blandes kødsaucen blot sammen med tørrede pastaskruer og mornaysauce og passer sig selv i ovnen. Opskriften er beregnet til to dage :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Hak løget fint. Skræl pastinakker og gulerødder og riv dem groft. Skyl spinaten grundigt og hak den groft. Steg nu løget i lidt olivenolie i et par minutter. Tilsæt oksekød og brun det godt af.

3. Tilsæt pastinak, gulerødder og spinat og steg videre i et par minutter, til spinaten er faldet sammen. Tilsæt hakket tomat, vand og oksebouillon og lad det simre i et par minutter. Smag til med salt og peber.

4. Hæld de tørre pastaskruer i et ovnfast fad og hæld kød- og mornaysauce over. Bland det hele godt sammen i fadet og drys revet ost på toppen.

5. Bag lasagnetten i ovnen i ca. 30 minutter, eller til osten er gylden og pastaen al dente.

6. Velbekomme :o)

Tip

Husk at gemme resterne af lasagnetten til i morgen - og evt. også lidt til ungernes madpakker, hvis der er nok. Har du ikke lige pastinak på lager, kan du i stedet bruge knoldselleri, persillerod eller blot en håndfuld ekstra gulerødder. Har du mornaysauce tilovers, kan du sagtens fryse det ned i en beholder, så du har til næste gang, du skal bruge det :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre