Libanesiske arayes med lækker dressing og sprød salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Pitabrød, kødfyld og salat
  • 375 grampitabrød
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 50 gramjalapenos i skiver
  • 0.5 pottepersille
  • 1 spskspidskommen
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 0.5 spsksalt
  • 75 gramcrisp salat
  • 0.5 bundtgulerødder med top
  • 0.25 stkblomkål
  • 240 gramkikærter
  • 50 gramsalatost i tern
  • 1 stkøkologisk citron
  •  rapsolie
  •  peber
  •  akaciehonning
  • Dressing
  • 2 dlcreme fraiche 13 %
  • 1 fedhvidløg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Libanesiske arayes med lækker dressing og sprød salat

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Libanesiske arayes er pitabrød fyldt med krydret kødfyld, som steges på en pande. De er super lækre, og vi serverer dem med dressing og en fyldig og sprød salat som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Pitabrød, kødfyld og salat
  • 375 grampitabrød
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 50 gramjalapenos i skiver
  • 0.5 pottepersille
  • 1 spskspidskommen
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 0.5 spsksalt
  • 75 gramcrisp salat
  • 0.5 bundtgulerødder med top
  • 0.25 stkblomkål
  • 240 gramkikærter
  • 50 gramsalatost i tern
  • 1 stkøkologisk citron
  •  rapsolie
  •  peber
  •  akaciehonning
  • Dressing
  • 2 dlcreme fraiche 13 %
  • 1 fedhvidløg

Fremgangsmåde

1. Hvis du har købt frosne pitabrød så begynd med at tø dem op.

2. Skræl løg og hvidløg. Blend dem sammen med jalapenos, persille og spidskommen i en minihakker.

3. Bland løgblandingen med hakket kød og salt i en skål. Brug evt. fingrene - bare husk at vaske dem først.

4. Skær pitabrødene over i halve som på billedet og fyld dem med kødfyld. Tryk pitabrødene lidt flade med hånden og steg dem på en panden i lidt olie til kødet er gennemstegt.

5. Skyl salaten. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skyl blomkålen og skær i mindre stykker. Bland salat, gulerødder og blomkål sammen med drænede kikærter og salatost. Lav en hurtig dressing til salaten med fintrevet citronskal, lidt citronsaft, olie, akaciehonning, salt og peber.

6. Bland en anden dressing sammen til pitabrødene af creme fraiche og presset hvidløg og smag til med salt og peber.

7. Server de stegte arayes dyppet i hvidløgsdressing og med den sprøde salat som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære gulerødderne i skiver. De kan også blande dressingen og smage den til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.