Limepaneret rødspætte med speltsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramperlespelt
  • 250 gramrødspættefileter
  • 1 stkøkologisk lime
  • 1 stkæg
  • 100 gramrasp
  • 200 gramgulerødder
  • 2 stængelbladselleri
  • 1 stkæble
  • 0.5 bundtgrønne asparges
  •  persille
  • 100 gramsalatost i tern
  •  pesto
  • 2 dlcreme fraiche 18%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Limepaneret rødspætte med speltsalat

I samarbejde med

3.1, Meget populær

Panerede rødspætter er et hit hos rigtig mange børn! Her har vi paneret fileterne med lidt limeskal, der giver en frisk og lækker smag. Perlespelt er et godt alternativ til ris og passer perfekt til de sprøde grøntsager. Har du lidt ekstra tid tilovers, så klik på kokkehuen i ingredienslisten og prøv vores nemme persillepesto som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 300 gramperlespelt
  • 250 gramrødspættefileter
  • 1 stkøkologisk lime
  • 1 stkæg
  • 100 gramrasp
  • 200 gramgulerødder
  • 2 stængelbladselleri
  • 1 stkæble
  • 0.5 bundtgrønne asparges
  •  persille
  • 100 gramsalatost i tern
  •  pesto
  • 2 dlcreme fraiche 18%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog perlespelten som anvist på pakken og overhæld dem efterfølgende med koldt vand.

2. Skær rødspættefileterne i mindre stykker - ca. 15 cm lange og 5-7 cm brede.

3. Skyl limen og pisk ægget sammen med fintrevet limeskal i en dyb tallerken. Hæld raspen ud på en flad tallerken og bland med lidt salt og peber. Vend rødspætterne i det sammenpiskede æg og efterfølgende i raspen.

4. Steg de panerede rødspætter i lidt olivenolie på en pande. Når de er gyldne på den ene side, så vend fisken forsigtigt, så den ikke smuldrer.

5. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Skær bladselleriet i tynde skiver og det skyllede æble i tern. Skyl aspargesene, knæk den nederste hårde del af og smid væk og skær resten i mundrette stykker.

6. Bland alle grøntsagerne sammen med perlespelt, skyllet og hakket persille eller andre krydderurter, du har på lager, og smuldret salatost.

7. Bland pesto sammen med lidt creme fraiche og smag til med lidt salt, så har du en nem og lækker dip.

8. Så er der serveret - velbekomme!

Tip

Handler du i et supermarked, hvor de sælger panko rasp, så giver dette en ekstra sprød og pæn panering end den traditionelle rasp, men den traditionelle er også god.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre