Linse- og tomatsuppe med ristede kerner, purløg og flute

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 7 dlvand
  • 200 gramrøde linser
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spskspidskommen
  • 100 gramsolsikkekerner*
  • 1 pottepurløg
  • 1 stkgroft flute
  • 1.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 0.5 stkcitron
  •  sukker
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Linsesuppe er en smagfuld og mættende suppe, hvor vi tilsætter hakkede tomater og peberfrugt, som vi blender og serverer med creme fraiche, purløg, solsikkekerner og groft flute. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skyl peberfrugten. Skær peberfrugt, løg og hvidløg i grove tern og svits dem i lidt olie i en stor suppegryde i ca. fem minutter.

2. Tilsæt hakkede tomater, vand, skyllede linser, bouillonterning, karry og spidskommen og lad suppen simre i ca. 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre, når du stikker i dem med en gaffel.

3. Imens suppen koger gør du resten klart. Rist solsikkekernerne på en pande til de har taget farve. Køl dem af på en tallerken. Klip purløg i små stykker. Lun flutet i ovnen eller på en brødrister.

4. Hæld suppen i en blender i små portioner og blend den helt glat. Du kan også bruge en stavblender direkte i gryden. Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.

5. Server suppen med purløg, creme fraiche, ristede solsikkekerner og flute. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugt i tern og røre i gryden.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre