Linsegryde med naanbrød og creme fraiche

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkfennikel
  • 200 gramgulerødder*
  • 200 gramrøde linser
  • 2 tskrød karrypasta
  • 2 tskspidskommen
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 6 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 4 dlkokosmælk
  • 2 stknaanbrød
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det lyder måske skræmmende for knapt så linsevante typer, men vores kødelskende unger er ret vilde med denne vegetarret. Den minder lidt om den indiske klassiker, daal, men vi har lavet den lidt anderledes med fennikel og creme fraiche på toppen. Den smager virkelig godt og vi håber, at du og familien synes det samme.

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 185 grader varmluft og kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skyl og skær fennikel i strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.

3. Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde. Tilsæt fennikel og gulerødder og rør godt. Skyl imens linserne grundigt i en køkkensi, så alle urenhederne forsvinder. Tilsæt karrypasta, spidskommen og linserne til løgene i gryden. Steg videre i et par minutter under omrøring.

4. Tilsæt hakkede tomater, vand, bouillon og kokosmælk.

5. Lad retten simre under låg i 20-25 minutter. Smag til med salt og peber.

6. Lun naanbrødet i ovnen og server den lækre linsegryde med ris, creme fraiche og lune naanbrød.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære fennikel i mindre stykker. De kan også være med til at skylle linserne. Det er også en god ide at lade dine børn smage retten til - især når retten er lidt anderledes, end de er vant til.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre