Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
10 min
0 min
Humus er super lækkert som dip til grøntsager eller som smørrelse i f.eks. boller og på rugbrød. Du kan købe det færdigt i supermarked, men det tager maks 10 minutter at lave din egen udgave. Og den smager rigtig godt. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 dåsekikærter- en dåse på 400 gram
- 1 fedhvidløg
- 2 spsktahin- sesampasta
- 1/2 dlolivenolie
- 1 tsksalt
- 1/2 stklime
- 1 tskspidskommen
- 1/2 dlskyr
Fremgangsmåde
1
Hæld væden fra kikærterne over i en skål - du skal bruge den om lidt. Blend kikærter, hvidløg, tahin, olivenolie, salt, spidskommen og saften fra den halve lime i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt skyr og lidt af væden fra kikærterne, til hummusen har en lækker og cremet konsistens.2
Smag til til med lidt mere lime, salt og spidskommen, hvis det er nødvendigt.3
Velbekomme!Tip
Tahin er en sesampasta, der kan fås i de fleste supermarkeder og oftes står på hylden med specialiteter. Hvis du ikke lige kan få tahin i dit lokale supermarked, kan du godt undvære det i en snæver vending :o)