Lynhurtig lasagne med oksekød, blomkål og friske lasagneplader - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Lasagne
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 350 gramfrossen blomkålsris
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 spskpaprika
  • 1 spsktørret oregano
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 130 gramrød pesto
  • 5 dlmornaysauce
  • 500 gramfriske lasagneplader
  • 150 gramrevet ost
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 500 gramgulerødder
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lynhurtig lasagne med oksekød, blomkål og friske lasagneplader - til to dage

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Vi har lavet en lynhurtig lasagne med friske lasagneplader, oksekød og blomkål. Vi bryder en anelse med de traditionelle lasagne-traditioner og blander både kødsovs og mornaysauce for at spare lidt tid i køkkenet. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme resterne til dagen derpå. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Lasagne
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 350 gramfrossen blomkålsris
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 spskpaprika
  • 1 spsktørret oregano
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 130 gramrød pesto
  • 5 dlmornaysauce
  • 500 gramfriske lasagneplader
  • 150 gramrevet ost
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 500 gramgulerødder

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Hak løg og hvidløg fint. Steg løg, hvidløg og blomkålsris i et par minutter i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde, til det hele har taget farve. Tilsæt hakket oksekød, paprika og oregano.

3. Tilsæt hakkede tomater, pesto og mornaysauce og lad det hele simre i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.

4. Fordel kødsovsen i et ovnfast fad i minimum tre lag med lasagneplader i mellem. Begynd og slut med et lag sauce. Fordel revet ost på toppen og bag lasagnen i ovnen i 20-25 minutter, til osten er gylden.

5. Drys lasagnen med lidt grønt, hvis du har det på lager, og server med gulerødder skåret i stave som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødder og skære gnavergrønt. De kan også smage kødsovsen til og lægge lasagneplader i fadet.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre