Lynhurtig wok med masser af grønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 1 fedhvidløg
  • 3 stktomater
  • 250 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 150 gramsukkerærter
  • 400 gramnakkekoteletter
  • 2 spsksød chilisauce
  • 2 spsksoya
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lynhurtig wok med masser af grønt

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

En super nem omgang aftensmad til travle dage. Lækker lynstegt svinekød med sød chilisauce, soya og masser af grøntsager. Du kan sagtens bruge andre og flere grøntsager - f.eks. små broccoli- og blomkålsbuketter, peberfrugter, squash m.m. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 1 fedhvidløg
  • 3 stktomater
  • 250 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 150 gramsukkerærter
  • 400 gramnakkekoteletter
  • 2 spsksød chilisauce
  • 2 spsksoya
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak hvidløget fint. Skyl tomaterne og skær dem i grove tern. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette bidder på skrå. Skræl løget, skær det i kvarte og del det i lameller. Skyl sukkerærterne og skær dem i tyndere strimler.

3. Skær kødet i strimler eller tern - husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

4. Lynsteg nu kød og hvidløg i et par minutter i lidt olivenolie på en dyb pande eller i en wok. Tag kødet op og læg det til side på en tallerken, når det er lige nøjagtig gennemstegt.

5. Lynsteg nu gulerødderne i den søde chilisauce i et par minutter. Begynd evt. kun med lidt af chilisaucen, så retten ikke bliver for stærk - du kan altid tilsætte mere. Tilsæt resten af grøntsagerne og steg videre under forsigtig omrøring, til grøntsagerne er godt gennemvarme, men stadig har bid.

6. Vend til sidst kødet sammen med grøntsagerne og smag til med mere soya og chilisauce. Du kan evt. tilsætte lidt vand, hvis du ønsker mere sauce.

7. Servér med dampende varme ris og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år.

8. Velbekomme!

Tip

Du kan også sagtens bruge kyllingefilet i stedet for koteletter - så får du en endnu mere fedtfattig ret. Og har du rødløg på lager, så brug dem - de giver en fin farve! Men alm. løg kører altså også glimrende.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre