Lynstegt kylling og kål i rød karry

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 1 stkløg
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 150 gramgulerødder
  • 1/2 stkspidskål
  • 400 gramkyllingefilet
  • 2 tskrød karrypasta
  • 1 dlvand
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 stklime
  • 1 spskfiskesauce
  • 2 spsksoya
  •  peanuts- saltede
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lynstegt kylling og kål i rød karry

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

En hurtig og lækker ret inspireret af det asiatiske køkken. Lækker lynstegt kylling med spidskål, gulerødder, peberfrugter og en sauce af rød karry, fiskesauce og lime. En god ret, når det skal gå lidt stærkt men stadig smage godt! God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 1 stkløg
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 150 gramgulerødder
  • 1/2 stkspidskål
  • 400 gramkyllingefilet
  • 2 tskrød karrypasta
  • 1 dlvand
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 stklime
  • 1 spskfiskesauce
  • 2 spsksoya
  •  peanuts- saltede
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Hak løget fint. Vask peberfrugterne og befri dem for kerner. Skær dem i tynde strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette bidder på skrå. Skyl spidskålet, fjern stokken og skær det i strimler. Stil alle grøntsager til side.

2. Skær hver kyllingefilet igennem på langs. Skær herefter kødet i tynde strimler og stil til side. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

3. Steg nu løg og karrypasta under omrøring i lidt olivenolie i en dyb pande eller wok, til det begynder at dufte. Tilsæt kyllingestrimlerne og steg videre, indtil kødet er gennemstegt. Læg det hele fra på en tallerken. Tilsæt evt. lidt mere olie til pande eller wok og lynsteg grøntsagerne lidt efter lidt, til de er gennemvarme, men stadig har bid.

4. Hæld kyllingen tilbage på panden eller i wokken og tilsæt vand, honning, saften fra limen, fiskesauce og soya. Varm igennem og smag til. Tilsæt evt. lidt mere honning, fiskesauce, lime eller soya alt efter smag.

5. Server med de dampende varme ris og en håndfuld peanuts på toppen.

6. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.