Madpandekager med kidneybønner og avocado

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 dåsekidneybønner
  • 2 spskketchup
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 dlvand
  • 10 stkcherrytomater
  • 2 stkavocado
  • 1 stkcitron
  • 250 gramfriske spinatblade
  • 1 dlmælk
  • 8 stkæg
  • 100 grampikantost
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Madpandekager med kidneybønner og avocado

I samarbejde med

4.4, Mambeno-favorit!

Madpandekager smager SÅ godt! Og her har vi lavet en veggie-udgave med kidneybønner, avocado og tomater - og rørt spinat i pandekagedejen, så de får den fineste grønne farve. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 1 dåsekidneybønner
  • 2 spskketchup
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 dlvand
  • 10 stkcherrytomater
  • 2 stkavocado
  • 1 stkcitron
  • 250 gramfriske spinatblade
  • 1 dlmælk
  • 8 stkæg
  • 100 grampikantost
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skær løget i tern og steg det i lidt olivenolie i en gryde eller dyb pande. Tilsæt drænede kidneybønner, ketchup, karry (begynd med halvdelen - du kan altid tilsætte mere) og vand og bring hele molevitten i kog. Lad det simre, imens du gør resten klar. Husk at røre undervejs og sørge for, at gryden ikke steger tør og husk at smage til med salt og peber.

2. Skyl tomaterne og og skær dem i halve. Flæk avocadoen, fjern stenen og skær kødet i skiver. Dryp med lidt citronsaft, så avocadoen ikke bliver brun.

3. Skyl spinatbladene grundigt og gem halvdelen til fyld i pandekagerne ved servering. Blend den anden halvdel sammen med lidt af mælken i en minihakker - eller hak spinaten helt fint med din bedste ninja-kniv. Pisk sammen med æg, resten af mælken og lidt salt og peber i en skål.

4. Steg nu dejen til madpandekager i lidt olivenolie på din yndlings pandekagepande. Pandekagerne må godt være en smule tykkere end almindelige pandekager - men kun lidt. Når de har sat sig en smule, kan du løsne dem i kanten med en paletkniv og forsigtigt vende dem, så de bliver stegt på begge sider.

5. Stil pandekagerne på bordet sammen med pikantost, skyllet spinat, tomater, avocado, kidneybønner-fyld og citron i skiver og lad familien rulle deres helt egen favoritpandekage.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære tomater og avocado. De kan også piske æggemassen sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre