Majssuppe med karry og kokos

Ingredienser

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det her er en hurtig, lækker og anderledes suppe. Lavet med majs, kokosmælk og karry, der giver en fantastisk smag - og med sprøde tortillachips på toppen. Hvis du ønsker en 100% vegetarisk suppe, skal du blot erstatte hønsebouillonen med grøntsagsbouillon.

Fremgangsmåde

1. Hak løget fint og svits det i lidt olivenolie i en gryde sammen med karry og spidskommen. Løgene skal ikke tage farve men blot blive klare og begynde at dufte dejligt.

2. Tilsæt majs, kokosmælk, bouillon og vand og bring suppen i kog og opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Lad suppen simre i ca. 10-15 minutter og blend den helt glat i en blender. Du kan også bruge en stavblender direkte i gryden, men giv suppen en ordentlig tur, så du undgår for mange majsskaller i suppen.

3. Hæld suppen tilbage i gryden og varm den igennem. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Er suppen for tyk, tilsætter du blot lidt mere vand. Lun flutet i ovnen.

4. Server i dybe tallerkener eller skåle med lidt skyr og tortillachips på toppen. Drys evt. med lidt grønt, hvis du har det på lager og server et godt, groft flute til. Velbekomme :o)

Tip

Har du kokosmælk tilovers, kan du sagtens fryse det ned - så har du til næste gang, du skal bruge det.

Husk aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, når du blender varme væsker. De kan "eksplodere", når du starter blenderen. Start langsomt og skru forsigtigt op for hastigheden. Læg et viskestykke over i stedet for låget, når du blender. Hvis du ikke har en blender, kan du sagtens bruge en stavblender direkte i gryden. Men giv suppen en ordentlig tur! Den skal helst være så glat og uden klumper som muligt.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre