Marrokansk fad med kyllingelår, abrikoser og auberginesalat - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramkyllinge underlår
  • 1 dåsehakkede tomater med krydderi
  • 1 dåsekikærter
  • 2 fedhvidløg
  • 0.25 spskstødt kanel
  • 0.5 spskspidskommen
  • 75 gramtørrede abrikoser
  • 280 gramkyllingefilet
  • 400 gramcouscous
  • 1 stkaubergine
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 0.5 bundtforårsløg
  • 100 gramkryddermarineret salatost
  •  salt
  •  peber
  • Dressing
  • 1 stkcitron
  • 3 spskolivenolie
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spskakaciehonning
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Marrokansk fad med kyllingelår, abrikoser og auberginesalat - til to dage

I samarbejde med

En lækker og krydret marrokansk ret med kylling, kikærter og abrikoser. Retten serveres med couscous og auberginesalat. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til varmemad eller lækre sandwich med hønsesalat i morgen.God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 800 gramkyllinge underlår
  • 1 dåsehakkede tomater med krydderi
  • 1 dåsekikærter
  • 2 fedhvidløg
  • 0.25 spskstødt kanel
  • 0.5 spskspidskommen
  • 75 gramtørrede abrikoser
  • 280 gramkyllingefilet
  • 400 gramcouscous
  • 1 stkaubergine
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 0.5 bundtforårsløg
  • 100 gramkryddermarineret salatost
  •  salt
  •  peber
  • Dressing
  • 1 stkcitron
  • 3 spskolivenolie
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spskakaciehonning

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad. Bland de hakkede tomater sammen med drænede kikærter, presset hvidløg, kanel og spidskommen i en skål.

2. Hæld blandingen over kyllingelårene i fadet. Krydr med salt og peber og tilsæt til sidst abrikoserne.

3. Læg kyllingefileterne i en andet fad - dem skal du bruge til opskriften i morgen - og krydr med salt og peber. Bag begge fade i ovnen i ca. 30-35 minutter til kyllingen er gennemstegt.

4. Tilbered couscousen som anvist på pakken. Gem ca. 1/3 til opskriften i morgen.

5. Skyl auberginen og skær den i ringe. Steg dem på begge sider på en pande i olie og krydr med salt og peber. Skyl icebergsalaten og skær den i strimler.

6. Skyl forårsløgene, skær top og bund af og skær dem i tynde ringe. Læg salaten på et salatfad eller i en skål og top med stegte auberginer, forårsløg og salatost.

7. Lav en hurtig dressing af saften fra en citron, olivenolie, olien fra salatosten, presset hvidløg, honning, salt og peber. Hæld dressingen over salaten.

8. Server det marrokanske fad sammen med couscous og auberginesalat. Husk at gemme resten af couscousen og kyllingefileterne til lækre sandwich med hønsesalat i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære auberginen i skiver og smage retten til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre