Max 15 min.: Couscoussalat, hvidløgsflutes og kold avocadocreme

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 5 dlkogende vand
  • 250 gramcouscous
  • 350 gramhvidløgsflute med fuldkorn
  • 75 gramsaltede mandler
  • 75 gramdadler
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 pottepersille
  • 1 stkøkologisk citron
  • 200 gramavocado i tern
  • 0.5 dlkoldt vand
  • 1 fedhvidløg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Max 15 min.: Couscoussalat, hvidløgsflutes og kold avocadocreme

I samarbejde med

Lynhurtig vegetarisk aftensmad med couscoussalat, som vi serverer med hvidløgsflutes og kold avocadocreme. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 5 dlkogende vand
  • 250 gramcouscous
  • 350 gramhvidløgsflute med fuldkorn
  • 75 gramsaltede mandler
  • 75 gramdadler
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 pottepersille
  • 1 stkøkologisk citron
  • 200 gramavocado i tern
  • 0.5 dlkoldt vand
  • 1 fedhvidløg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Kog vandet til couscousen.

2. Hæld det kogende vand over couscousen i en gryde. Tilsæt lidt salt, rør rundt og lad det trække under låg i ca. 5 minutter.

3. Bag hvidløgsflutene efter anvisningen på pakken.

4. Hak mandlerne groft og skær dadlerne i mindre stykker. Bruger du dadler med sten, så husk at tage dem ud. Skyl peberfrugten, fjern kernehuset og skær den i tern. Skyl persillen og hak den fint.

5. Bland couscousen med mandler, dadler, peberfrugt og persille. Smag til med lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber. Riv også gerne lidt citronskal, hvis du bruger øko-citroner.

6. Blend avocadoternene med det kolde vand og hvidløget i en minihakker eller med en stavblender. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.

7. Server couscoussalaten med de lune hvidløgsflutes og avocadocremen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugten og dadlerne i mindre stykker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre