Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
Nemmere bliver det ikke! Til dage med fart på serverer vi her færdige frikadeller med kogte kartofler, en lækker sennepssauce, rødkål og appelsin i både. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 700 gramkartofler
- 400 gramfærdige frikadeller
- 370 gramsyltet rødkål
- 40 gramsmør
- 1.5 spskdijonsennep
- 3 spskhvedemel
- 5 dlmælk
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 0.5 spsktørret timian
- 3 stkappelsin
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1 Skyl eller skrub kartoflerne. Skær evt. de store kartofler i mindre stykker og kog dem møre i saltet vand.
2 Steg enten frikadellerne på en pande i lidt olie eller opvarm dem i mikroovnen eller i en almindelig ovn efter anvisningen på pakken. Lun rødkålen i en gryde.
3 Smelt smørret i en gryde og tilsæt sennep og mel. Lad det stege i et minuts tid mens du pisker. Tilsæt mælken lidt efter lidt mens du pisker kraftigt. Alle klumper skal være pisket helt væk, inden du tilsætter mere mælk. Når sovsen har samme konsistens, som du husker fra din mormor, er den perfekt! Tilsæt smuldret bouillon og timian og smag til med salt og peber. Herefter må sovsen ikke koge.
4 Skær appelsinerne i både og server frikadellerne med kartofler, sennepsauce, rødkål og appelsin i både. Velbekomme!
Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære appelsinerne i både og smage saucen til.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.



