Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
En lynhurtig og lækker kødsauce lavet med hakket kyllingekød og serveret med frisk pasta og revet ost på toppen. Hertil melon i skiver som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 fedhvidløg
- 300 gramgulerødder
- 1 spskpaprika
- 100 gramtomatpuré
- 400 gramhakket kyllingekød
- 4 dlfærdig pastasauce
- 500 gramfrisk pasta
- 1 stkhonningmelon
- 100 gramrevet parmesan
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Sæt en gryde med vand til pastaen til at koge - du kan også bruge en elkedel.2
Skræl hvidløg og gulerødder og giv begge dele en snurretur i en minihakker. Svits det i et par minutter i lidt olivenolie i en gryde sammen med paprika og tomatpuré.3
Tilsæt hakket kyllingekød og rør godt til kødet er blevet brunet af på alle sider. Tilsæt pastasaucen og rør godt. Hæld lidt vand i glasset, skru låget på og ryst, så al pastasaucen kommer med. Lad kødsaucen simre frem til servering. Smag til med salt og peber.4
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.5
Skær melonen i skiver.6
Server den friske pasta toppet med kødsauce, revet parmesan og melon som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre i kødsaucen, smage til og skære melonen i skiver.
Mere smag: Tilsæt en sjat rødvin og friske eller tørrede krydderurter som timian, basilikum og oregano i kødsaucen.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.