Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
Lynhurtig og lækker kryddergryde med hakket kalv- og flæsk, tomatsauce og frisk spinat. Hertil serverer vi ris samt gulerødder og radiser som gnavergrønt. Velbekomme!
Portioner
Ingredienser
- 300 gramris
- 500 gramhakket kalv og flæsk
- 1.5 spskkarry
- 400 gramtomatsauce med hvidløg
- 70 gramfriske spinatblade
- 300 gramgulerødder
- 0.5 bundtradiser
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Tilbered risen som anvist på posen.2
Steg kødet på en pande i lidt olivenolie og tilsæt karry. Når kødet er brunet godt af tilsættes tomatsauce og skyllet spinat. Smag til med salt og peber og evt. lidt flere krydderier. Lad det hele simre, mens du laver resten.3
Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Skyl radiserne.4
Server risene med den krydrede kødsauce på toppen og gnavergrønt som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødderne og skære dem i stave. De kan også smage retten til.
Mere smag: Steg kødet af med lidt spidskommen og chili og top med friske koriander og frisk chili lige inden servering.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.