Max 15 min.: Lyn-frikadeller med couscoussalat og ristet rugbrød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 grammedisterpølse
  • 200 gramcouscous
  • 4 dlkogende vand
  • 4 skiverugbrød
  • 1 fedhvidløg
  • 2 stkæbler
  • 125 gramfriske spinatblade*
  • 150 gramfærdig olivensalat
  • 1 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Frikadeller på 15 minutter lyder næsten for godt til at være sandt! Men det kan altså godt lade sig gøre, når vi som her bruger farsen fra en medister. Det smager super godt. Vi serverer dellerne med couscoussalat, ristet rugbrød og smør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Varm en pande op med smør og olivenolie.

2. Klip hul i den ene ende af medisterpølsen. Klem små frikadeller ud og form dem til små kødboller. Fugt hænderne med lidt vand, hvis farsen hænger fast i fingrene og steg dem på panden med en blanding af smør og olie.

3. Hæld kogende vand over couscousen i en gryde. Tilsæt lidt salt, rør rundt, læg låg på og lad det trække i ca. 5 minutter.

4. Rist enten rugbrødet i en brødrister eller på en pande med lidt olivenolie. Pil hvidløget og gnid rugbrødet med hvidløg. Drys med lidt salt.

5. Skyl æblerne og skær dem i tern eller strimler. Skyl spinaten. Bland begge dele med couscous og olivensalat, samt olien fra olivensalaten. Smag til med lidt citronsaft og salt og peber.

6. Server de hurtige deller med couscoussalat, rugbrød og smør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at stege dellerne - men vær forsigtig, så det ikke sprøjter. De kan også være med til at skære æblerne i tern.  

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre