Max 15 min.: Lynhurtig bolognese med frisk pasta og råkost

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 spskpaprika
  • 0.5 spskhvidløgspulver
  • 400 gramhakket oksekød
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dlvand
  • 1 spsktørret oregano
  • 500 gramfrisk fuldkornspasta
  • 325 gramrevne gulerødder
  • 50 gramrosiner*
  • 140 gramløse majs
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Pasta med bolognese er en børneklassiker og i dag har vi lavet er en version, hvor det går lynende stærkt. Og hvis du har ekstra tid, så kan du altid lade sovsen simre lidt ekstra. Vi serverer retten med råkost. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Bring en gryde med vand i kog - det skal bruges til pastaen. Skal det gå ekstra stærkt, kan du koge vandet i en elkedel og hælde i gryden.

2. Hak løg og svits det i lidt olie i en dyb pande eller gryde sammen med paprika og hvidløgspulver. Tilsæt det hakkede oksekød og lad det blive brunt.

3. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, vand og oregano og rør godt. Lad bolognesen simre i 5-7 minutter. Kog imens pasta som anvist på pakken - husk at tilsætte salt til kogevandet.

4. Bland de revne gulerødder, rosiner og drænet majs i en skål. Bland det med valgfri dressing.

5. Smag bolognesen til med salt og peber og server i en dyb tallerken med frisk pasta og råkost som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til lave salaten, hvor de kan blande gulerødder, majs og rosiner.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre