Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
0 min
Vi har lavet et lidt anderledes spejlæg, som steges i hjemmelavet pesto - nemt og lækkert. Vi serverer en hurtig salat med couscous, ærter og rødbeder til. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 3 dlkogende vand
- 1 pottepersille
- 1 dlrapsolie
- 40 gramsolsikkekerner
- 1 fedhvidløg
- 8 stkæg
- 1.5 dlcouscous
- 200 gramfærdig ærte- og rødbedesalat
- 8 skiverugbrød
- citron
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Sæt vandet til at koge i en gryde.2
Nip bladene af persillen, skyl dem og kom dem i en blender eller en høj skål og brug en stavblender. Tilsæt olie, solsikkekerner og hvidløg og blend på livet løs, til du har en cremet pesto uden klumper. Smag til med salt, peber og citron.3
Fordel fire spiseskeer pesto på en kold pande og varm den op. Slå et æg ud i hver klat pesto. Steg spejlæggene som du bedst kan lide dem.4
Hæld kogende vand over couscousen og tilsæt lidt salt. Sæt låg på og lad det trække i ca. 5 minutter.5
Bland den færdige salat med couscous og smag den til med olie, salt, peber og citronsaft.6
Server rugbrødet med spejlæg på toppen, lidt ekstra pesto og salat som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at slå æggene ud på panden.