Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
0 min
Ramensuppe er en japansk nudelsuppe, der er meget børnevenlig, da man selv kan vælge fyldet til suppen. Her har vi serveret den med stegt oksekød, æg og grøntsager. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 litervand
- 2 terninghønsebouillon
- 0.5 spskstødt ingefær
- 4 stkæg
- 250 gramfuldkornsnudler
- 0.5 dlsoya
- 1 stklime
- 300 gramungkvæg i tern
- 0.25 stkspidskål
- 150 gramedamamebønner
- 150 gramrevne gulerødder
- 75 gramfriske spinatblade
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Hæld vand i en stor gryde sammen med smuldrede bouillonterninger og stødt ingefær. Tænd for fuldt blus og bring vandet i kog.2
Bring en lille kasserolle med vand i kog til æggene. Giv æggene 8-10 minutter i kogende vand og overhæld dem straks med koldt vand - så koger de ikke videre og bliver nemmere at pille.3
Tilsæt nudler i gryden med bouillonen og kog videre i ca. 5-7 minutter, til nudlerne er møre. Tilsæt soya og saften fra limen. Smag til med lidt mere soya, limesaft og evt. lidt mere bouillon.4
Steg kødet på en pande i lidt olivenolie. Hvis stykkerne er store, så skær dem i mindre stykker. Krydr med salt og peber.5
Skær skyllet spidskål i tynde strimler. Overhæld edamamebønner med kogende vand i en skål og lad dem tø op. Læg spidskål, edamamebønner, revne gulerødder og skyllet spinat på et fad eller i små skåle.6
Servér suppen og nudlerne i skåle eller dybe tallerkener med de pillede og halverede æg, ungkvæg og grøntsager på toppen efter smag. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære spidskål i strimler. De kan også smage suppen til og pille æggene.