Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
Risengrød hører sig til i december men er også en ægte klassiker resten af året! Her serverer vi en færdiglavet risengrød toppet med hjemmelavet clementinkompot, sprødstegt bacon og kanelsukker. Og det lyder måske mærkeligt med bacon på risengrød, men i kombination med det sure og det søde smager det helt fantastisk. Du kan også lave risengrøden selv ved at trykke på kokkehuen i ingredienslisten. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 150 grambacon i skiver
- 6 stkclementiner
- 2 spsksukker
- 2000 gramfærdiglavet risengrød
- sukker
- stødt kanel
- bagepapir
Fremgangsmåde
1 Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Skær baconen i små stykker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg baconen sprød i ovnen i ca. 12 min.
2 Skræl clementinerne og skær dem i små stykker. Kom clementiner og sukker i en kasserolle og bring det i kog. Lad kompotten simre i ca. 10 min.
3 Tilbered risengrøden efter anvisningen på posen. Vend sukker og kanel sammen i en skål.
4 Server risengrøden i skåle og top med clementinkompot, bacon og kanelsukker. Velbekomme!
Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende kanel og sukker sammen.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.



