Risengrød med kanelbagte æbler

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Risengrød
  • 3 dlvand
  • 250 gramgrødris
  • 15 dlmælk
  •  salt
  • Kanelbagte æbler
  • 50 grammandler*
  • 2 stkæbler
  • 25 gramsmør
  • 1 spskakaciehonning*
  • 1 tskstødt kanel
  • 1 tskvanillesukker
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Risengrød kan spises hele året - i hvert fald hvis ungerne får lov til at bestemme. Og det gør de jo tit! Man skal dog ikke pille for meget ved favoritterne, men med lidt kanelbagte æbler og ristede mandler på toppen får risengrøden et ekstra lækkert touch. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

Risengrød

1. Kog vandet op i en gryde ved middel varme. Tilsæt grødris og rør godt i et par minutter. Tilsæt halvanden liter mælk og rør jævnligt, indtil grøden koger. Skru ned for varmen og læg låg på. Lad grøden simre i ca. 35-40 minutter, indtil den har den ønskede konsistens. Smag til med salt.

Kanelbagte æbler

2. Rist mandlerne på en tør pande, lad dem køle af og hak dem groft.

3. Skær de vaskede æbler i tynde både. Smelt smørret på en pande og steg æblerne ved middel varme, til de begynder at blive bløde. Tilsæt honning, kanel og vanillesukker og steg endnu et par minutter. Smag evt. til med lidt salt.

4. Server grøden med de bagte æbler og mandlerne på toppen. Og husk selvfølgelig rød saftevand og hvidtøl til!

5. Velbekomme!

Tip

Vær opmærksom på, at mængden af mælk er angivet i deciliter. Og husk i øvrigt at gemme lidt risengrød til ungernes madpakker - de vil elske dig for det!

Har du risengrød tilovers, så kan du lave lækre klatkager som dessert dagen derpå - eller til ungernes madpakker. Mums!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre