Medister med fritter, brun sovs og forårssalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  pommes frites
  • 1 bundtgrønne asparges
  • 1 fedhvidløg
  • 0.25 stkagurk
  • 75 gramsaltede mandler
  • 125 gramfriske spinatblade
  • 500 grammedisterpølse
  • 1 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 2 dlvand
  • 1 stkoksebouillon
  • 0.25 spsktørret timian
  •  dressing efter eget valg
  •  olivenolie
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Medister med fritter, brun sovs og forårssalat

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

MUMS! Medister med pommes frites og en lækker brun sovs - det bliver ikke meget bedre! Vi serverer hele herligheden med en nem forårssalat med asparges og mandler. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  •  pommes frites
  • 1 bundtgrønne asparges
  • 1 fedhvidløg
  • 0.25 stkagurk
  • 75 gramsaltede mandler
  • 125 gramfriske spinatblade
  • 500 grammedisterpølse
  • 1 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 2 dlvand
  • 1 stkoksebouillon
  • 0.25 spsktørret timian
  •  dressing efter eget valg
  •  olivenolie
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og tilbered fritterne efter anvisningen på posen - eller lav dine egne. Klik på kokkehuen og få vores nemme opskrift.

2. Lav i mellemtiden salaten. Knæk bunden af aspargesene og smid dem ud. Skær resten i mindre stykker. Steg aspargesene på en pande i lidt olivenolie med lidt presset hvidløg i et par minutter.

3. Skyl agurken og skær den i mundrette stykker. Hak mandlerne groft. Skyl spinaten. Bland spinat med asparges, agurk, hakkede mandler og valgfri dressing.

4. Steg medisteren på begge sider i lidt olivenolie på en pande til den er gennemstegt. Tag medisteren af panden uden at gøre den ren - altså panden, ikke medisteren..!

5. Hæld madlavningsfløde og vand på panden sammen med smuldret bouillonterning og timian og lad det koge op under omrøring ved svag varme.

6. Rør lidt majsstivelse ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til sovsen har den konsistens, du bedst kan lide. Tilsæt kulør til sovsen er lige så brun, som du husker den fra dine bedsteforældre. Smag til med salt og peber og evt. lidt citron og sukker.

7. Server medisterpølsen med fritter, sauce og salat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skære agurk og asparges i stykker og blande salaten. De kan også røre i sovsen og smage den til - det er børn verdensmestre i!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre