Medister med ovnkartofler, appelsinsalat og sauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramkartofler
  • 500 grammedisterpølse
  • 2 dlvand
  • 50 grammandler
  • 0.5 stkspidskål
  • 3 stkappelsin
  • 3 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terningoksebouillon
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  dressing efter eget valg
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Medister med ovnkartofler, appelsinsalat og sauce

I samarbejde med

Her har vi lavet en skøn vinterret! Medister med bagte kartofler, sauce og appelsinsalat med mandler og spidskål. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 gramkartofler
  • 500 grammedisterpølse
  • 2 dlvand
  • 50 grammandler
  • 0.5 stkspidskål
  • 3 stkappelsin
  • 3 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terningoksebouillon
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  dressing efter eget valg
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft.

2. Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i tykke skiver. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend i lidt olivenolie. Bag dem i ca. 25 minutter.

3. Steg medisteren på en pande ved middel varme i lidt olivenolie. Hæld herefter vandet på panden og læg låg på. Prik evt. medisteren med en gaffel, så den ikke spækker. Lad den simre under låg, til den er gennemstegt.

4. Imens medisteren tilberedes: Rist mandlerne på en tør pande. Køl dem af på en tallerken og hak dem groft. Skyl spidskålen og snit fint - brug evt. et mandolinjern. Skræl appelsinerne og skær i mundrette bidder. Bland appelsinstykker, mandler og spidskål sammen og vend med valgfri dressing.

5. Tag medisteren af panden, men lad al stegefedt og væske blive - det giver god smag til saucen! Hvis væsken er fordampet, tilsæt lidt mere vand. Tilsæt madlavningsfløde og smuldret bouillonterning til panden og lad det hele koge op under omrøring.

6. Rør lidt majsstivelse ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til sovsen har den ønskede konsistens. Tilsæt en valgfri mængde sovsekulør og smag til med salt og peber.

7. Server medisterpølsen med de ovnbagte kartofler, saucen og appelsinsalaten. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære appelsinerne i mundrette bidder. De kan også røre i sovsen og smage den til - det er børn verdensmestre i!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre