Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
0 min
Medisterpølse er en dansk klassiker, der smager fantastisk, og som de fleste unger er vilde med. Det er jo faktisk bare en meget lang frikadelle! Her serveret med kartofler, sauce og lidt lækker rabarberkompot. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 500 grammedisterpølse
- 500 gramkartofler
- 2 dlkartoffelvand
- 3 dlmælk
- 1 terningoksebouillon
- majsstivelse
- sovsekulør
- 150 gramrabarberkompot
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.2
Steg medisteren i lidt olivenolie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Giv den ca. fem minutter på hver side, så den blot lige har fået en fin stegeskorpe - den skal ikke være gennemstegt.3
Sæt panden i ovnen og lad medisteren stege færdig i ca. 15 minutter, eller til den er gennemstegt. Kog imens kartoflerne i en gryde med rigeligt saltet vand, til de er møre, når du prikker i dem med en gaffel. Husk at gemme kogevandet!4
PAS PÅ: Panden er mega varm, og fra nu af skal du bruge en solid grydelap, når du rører ved den. Når medisteren er færdig, lægger du den på et spækbræt og dækker den til med lidt alufolie. Stil panden på komfuret uden at gøre den ren.5
Hæld mælk og kogevand fra kartoflerne på panden sammen med bouillonterningen. Lad det koge op under omrøring, til bouillonterningen er opløst. Jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i en smule vand i en kop. Husk, at saucen bliver tykkere, når den bringes i kog. Tilsæt kulør og smag til med salt, peber og evt. lidt honning og citronsaft.6
Server medisterpølsen med kogte kartofler, sauce, rabarberkompot og evt. lidt grønt på toppen.7
Velbekomme :o)