Mexi-gryde med kylling, avocado, tortillas og ris - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  ris
  • 900 gramfrossen chili con carne blanding
  • 900 gramkyllingefilet
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 1 dlvand
  • 140 gramtomatpuré
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 1 stkavocado
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 100 gramtortillachips
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet en mega lækker mexi-gryde, hvor vi bruger REMA 1000s færdige chili con carne-blanding og serverer med ris og topping. vi serverer retten med ris - vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen til varmemad eller tortillawraps i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken - du skal blot koge ris til dagens opskrift og altså ikke til i morgen.

2. Steg den frosne grøntsagsblanding i lidt olivenolie i en stor gryde til den er tøet op. Skær kyllingen i små stykker. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Tilsæt kyllingestykkerne i gryden.

3. Tilsæt hakkede tomater, vand, tomatpuré, spidskommen og stødt koriander og bring hele molevitten i kog. Lad det simre i ca. 10 minutter eller mere. Husk blot at røre undervejs og sørg for, at gryden ikke steger tør.

4. Skær avocadoen halvt over og skær den i tern.

5. Smag retten til med salt og peber og server med ris toppet med avocadotern, creme fraiche og tortillachips. Husk at gemme halvdelen af mexi-gryden til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet:  Lad dine børn røre i gryden og smage til. De kan også dække et fint bord.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre