Mexicansk quinoafad med oksekød - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 150 gramquinoa
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 150 gramløse majs
  • 3 stktomater
  • 800 gramhakket oksekød
  • 4 tskspidskommen
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 terningoksebouillon
  • 1 stkgroft flute
  •  tortillachips med fuldkorn
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Mexicansk quinoafad med oksekød - til to dage

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Vi ved ikke helt, hvor mange mexicanere, der har lavet lige denne her udgave af vores quinoafad - men det er også lige meget! For forestil dig bare, at du er iført tyndt overskæg og sombrero, og sæt dig så til bords! Så er det næsten som at være i Mexico. Bemærk, at retten er til to dage. Brug f.eks. resten i lune pitabrød dagen derpå. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 150 gramquinoa
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 150 gramløse majs
  • 3 stktomater
  • 800 gramhakket oksekød
  • 4 tskspidskommen
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 terningoksebouillon
  • 1 stkgroft flute
  •  tortillachips med fuldkorn
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Kog quinoaerne efter anvisningen på pakken. Husk, at quinoaer skal skylles grundigt, inden de koges, for at få alle urenheder væk.

3. Begynd med at ordne grøntsagerne. Hak løg og hvidløg fint - brug evt. en minihakker hvis du har travlt, så går det hurtigere. Rens og skyl peberfrugterne og skær dem i grove tern. Skyl eller optø majsene, skyl tomaterne og skær dem i grove tern. Stil det hele til side.

4. Steg løg og hvidløg i et par minutter i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde. Tilsæt oksekød og halvdelen af den tørrede spidskommen. Rør godt, mens kødet bruner. Tilsæt herefter hakkede tomater fra dåse (de friske tomater skal først bruges til sidst), tomatpuré, kidneybønner, smuldret bouillonterning, majs og peberfrugter og bring hele molevitten i kog.

5. Lad retten simre i ca. 10 minutter og smag efterfølgende til med salt, peber og evt. lidt mere spidskommen, hvis du synes.

6. Lun flutet. Bland quinoa og kødsauce sammen, anret det på et fint fad og top med friske, skyllede tomater i tern og evt. lidt grønt, hvis du har det på lager. Server med groft brød til - og lidt tortillachips, hvis det skal være ekstra festligt!

7. Velbekomme :o)

Tip

Husk at gemme resterne fra aftensmaden til fyld i lune pitabrød dagen derpå.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre