Calzone med med skinke - perfekt til madpakken

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her får du opskriften på de lækreste calzonepizzaer, der er perfekte til madpakken. Vi har lavet dem med skinke, tomatsauce og mozzarella, men du kan også bruge en rest bolognese, hvis du har lidt tilovers. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på minimum 250 grader - gerne 275 grader - over/undervarme med en bageplade på nederste rille. Hvis du har en pizzasten, skal du stille den på bagepladen i den kolde ovn, inden du tænder.

2. Drys mel ud på et rent bord og rul pizzadejen ud til 8-10 pizzabunde med en kagerulle, så de er ca. 10-15 cm i diameter.

3. Vigtigt: Hvis du ikke har en pizzaspade til at flytte pizzaerne til ovnen med, så flyt pizzadejen til et stykke bagepapir med fingrene, inden du fylder dem.

4. Bland pizzasauce sammen med skinkestrimler og fordel skinkeblandingen på den ene halvdel af bundene. Top med flager af mozzarella. Hold den yderste centimeter fri for fyld og sauce.

5. Fugt kanten med en finger dyppet i lidt vand. Fold den anden halvdel af dejen henover spaghettien og tryk samlingen godt sammen, så du får små fine ufo-lignende calzoner.

6. Flyt de indbagte pizzaer til ovnen med en pizzaspade, eller før et spækbræt ind under bagepapiret med calzonerne, og læg dem på bagepladen. Bag calzonerne i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til de er smukt gyldne på toppen. Lad dem køle af og brug dem i ungernes madpakker, til bilturen eller fritidsaktiviter. De er også gode til børnefødselsdag.

7. Velbekomme!

Tips

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at blande tomatsauce og skinke. De kan også fordele fyldet på pizzadejen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre