Mørbrad i fad med fritter og sauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 200 gramchampignon
  • 0.5 stkhokkaidogræskar
  • 400 gramfriske rødbeder*
  • 4 spskbalsamicoeddike
  • 0.5 spsktørret timian
  • 3 dlvand
  • 1 stksvinemørbrad
  •  pommes frites
  • 1 terninghønsebouillon
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  maizena
  •  sovsekulør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Mums! Denne opskrift er perfekt til fredag, lørdag og feriedage, hvor der skal hygges lidt ekstra. Lækker svinemørbrad med fritter, bagte grøntsager og en lækker sauce. Og så er retten super nem at lave, da det meste bare skal hygge sig i ovnen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Begynd med at ordne grøntsagerne. Skær løgene i både, rens champignonerne og skær dem i kvarte. Skræl hokkaidogræskar og rødbeder og skær begge dele i grove stykker. Læg grøntsagerne i et ovnfast fad. Vend dem med balsamicoeddike, timian og en god slat olivenolie. Krydr med salt og peber og tilsæt vand.

3. Puds mørbraden ved at skære de værste sener og fedtlag af med din allerbedste og fineste kniv. Men husk at passe på dine fine fingre ved samme lejlighed..!

4. Krydr mørbraden med salt og peber og brun den hurtigt af i lidt olivenolie på en pande. Lad panden stå med fedtstoffet til du skal lave sovsen. Læg mørbraden ovenpå rodfrugterne og stil hele herligheden i ovnen i ca. 30 minutter, til mørbraden er gennemstegt eller svagt rosa - alt efter temperament.

5. Tilbered fritterne efter anvisningen på posen - eller klik på kokkehuen i ingredienslisten for at lave dine egne. Husk i så fald blot at justere indkøbslisten.

6. Tag mørbraden ud og dæk den til på et spækbræt og skru ovnen op til 250 grader. Hæld nu væden fra fadet igennem en si og ned på panden med fedtstoffet - HUSK grydelapper! Stil fadet med grøntsagerne tilbage i ovnen og lad dem få lidt farve, mens kødet trækker, og du laver saucen.

7. Bring stegeskyen på panden i kog og tilsæt smuldret bouillon. Jævn saucen med lidt maizena eller mel rystet sammen med lidt vand. Bring saucen i kog igen og smag til endnu engang. Tilsæt evt. lidt mere bouillon, sovsekulør, salt, peber eller honning efter smag.

8. Skær mørbraden ud og server med fritter, bagte grøntsager og den lækre sauce.

9. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære grøntsagerne. De kan også røre i sovsen og smage den til. Har du knoldselleri, pastinak, persillerod eller andre rodfrugter tilovers, kan du sagtens bruge dem også. Skær i så fald evt. lidt ned på nogle af de andre rodfrugter.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre